Højtalerne i iPad sidder gemt i højre side, når man spiller eller ser film på den lange led.

iPad Air (2019)

Applen edullisen tabletin päivitetty versio.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Taulutietokoneet #Apple
9.3

Applen iPad on tuoteperheenä kohta jo kymmenen vuoden ikäinen, ja vuonna 2010 tapahtuneen julkistuksensa jälkeen se on ollut jatkuvasti tuoteryhmän kärjessä. Vaikka Android-tabletteja on markkinoilla suuri määrä, mikään niistä ei ole tähän mennessä onnistunut suistamaan iPadia tuoteryhmän ykköspaikalta. Ja jo tässä vaiheessa uskallamme paljastaa, että niin ei käynyt tälläkään kertaa.

Pad Air on yksi neljästä iPad-mallista. Sen lisäksi Applen valikoimassa on huippumalli iPad Pro, tavallinen iPad ja pieni iPad Mini. Hinnaltaan ja suorituskyvyltään iPad Air sijoittuu iPad Pron ja tavallisen iPadin väliin. On vaikea ymmärtää, mihin mallinimi Air viittaa, sillä iPad Air on vain 1,4 mm ohuempi ja 13 g kevyempi kuin iPad.

Sen näyttö on hiukan suurempi ja prosessori hiukan nopeampi kuin iPadissa. Tehoeron huomaa esimerkiksi uutissivuilla, joissa on paljon kuvia ja vilkkuvia ilmoituksia. Tällaisen sivun vierittäminen tuntuu iPad Airilla sujuvammalta.

Näytön kirkkauden säätelyssä iPad Air käyttää Applen TrueTone-tekniikkaa. Se toimii hyvin ja näyttöä on helppo lukea lähes kaikissa tilanteissa. Vain suorassa auringonvalossa oli hiukan vaikeuksia nähdä, mitä näytössä tapahtuu.

Käyttöjärjestelmä on Applen iOS, joka toimii moitteettomasti. Aloitusnäytön muokkausmahdollisuudet esimerkiksi päivittyvillä pienoisohjelmilla eivät ole aivan yhtä monipuoliset kuin Androidissa. Käyttöjärjestelmä on sen sijaan erittäin selkeäkäyttöinen, ja sovellustenkin käyttöliittymissä on paljon yhteisiä piirteitä. Siksi uuden sovelluksen käytön oppiminen on usein helpompaa kuin tyypillisissä And­roid-sovelluksissa.

Kaiuttimet ovat alareunassa. Jos laite on vaaka-asennossa esimerkiksi elokuvaa katsottaessa, ääni tulee vain toisesta laidasta. Applen olisi pitänyt sijoittaa laitteeseen neljä kaiutinta, koska silloin kuulisi stereoäänen, oli laite miten päin tahansa.

Kokonaisuutena iPad Air on erinomainen taulutietokone. Se sopii sille, joka haluaa vähän parempaa ja on valmis maksamaan siitä. Airin hinta on kuitenkin lähes kaksinkertainen verrattuna iPadiin, joka on hyvä vaihtoehto muille kuin kaikkein vaativimmille käyttäjille. Senkin testin voi lukea täällä Testinurkassa.

Katso iPad Airin päivän hinta hintavertailupalvelusta, kuten esimerkiksi Hintaseurannasta.

 


+ Nopea

+ Hyvä näyttö

+ Suhteellisen kallis

– Vain kaksi kaiutinta

Conclusion

iPad Air on hiukan nopeampi kuin alku­peräinen iPad. Se on myös yksi tämän hetken parhaista taulutietokoneista.

Ominaisuudet

Merkki
Apple
Suoritin
A12 Bionic
Tallennustila
64 Gt
Näytön koko
10,5"
Näytön tarkkuus
2 224 x 1 668 px (4:3)
Akkukesto
Max 10 t
Akun kapasiteetti
8 134 mAh
Liitännät
Apple Lightning
Käyttöjärjestelmä
iOS 12
Mitat
250,6 x 174,1 x 6,1 mm
Paino
456 g
Kamera
8 Mpix (taka), 7 Mpix (etu)
Microsd-korttipaikka
Ei
Verkko
802.11ac, Bluetooth 5.0
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
11297 (Geekbench)