Apple iPad Pro (2017)

iPad Pro (2017)

KotiMikron testaamien taulutietokoneiden kiistaton ykkönen. Huippunopeasti toimiva laite, joka ottaa hyviä valokuvia ja jonka näyttö on erinomainen.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Taulutietokoneet #Apple
9.6

Jos allekirjoittanut joutuisi valitsemaan Android-puhelimen ja iPhonen välillä, niin Android-leiri olisi ilmeinen valinta. Jo siksi että Androidissa pystyy hallitsemaan puhelimen toimintoja huomattavasti monipuolisemmin.

Olisi hienoa, jos linja pysyisi samana Android-taulutietokoneiden kohdalla, mutta kun kädessä on uusin iPad Pro, siitä on yllättävän vaikea luopua.

Applen tabletin tuorein versio toimii niin mallikkaasti, että tuntuu kuin iPad Pro olisi harpannut pari kehitysvaihetta eteenpäin ja käytössä olisikin 2019-malli.

Kaikki tapahtuu viiveettä, mikä lisää erikoista tunnetta, että näyttö ikään kuin katoaa. Erikoinen tunne syntyy siitä, että kosketusohjaus toimii niin nopeasti, että tuntuu melkein kuin kuvakkeet ja muut kohteet olisivat fyysisiä objekteja, joita voi liikutella näytöllä.

Tätä vaikutelmaa vain vahvistaa erinomainen näyttö, jonka kuva on terävä ja kirkas. Sen ansiosta kuvat ja videot näyttävät uskomattoman upeilta.

iPad Pro on saatavana kahtena mallina. Pienempi, 10,5-tuumainen, on hieman isompi kuin iPadin perusmalli, joka on ”vain” 9,7-tuumainen. Suurempi versio iPad Prosta on 12,9-tuumainen. Näyttö on samaa kokoluokkaa kuin monessa kannettavassa tietokoneessa.

Näytön reunoja on saatu kavennettua niin, että 10,5 tuuman malli ei ole ulkomitoiltaan juurikaan kookkaampi kuin aikaisemmat 9,7-tuuman näytöllä varustetut mallit.

Uusien iPad Pro -mallien ero on lähinnä koossa. Suoritin on kummassakin tabletissa sama, Applen oma A10X.

Kallis kynä

Tabletin kaveriksi voi hankkia kynän, jonka avulla näytölle voi piirtää ja kirjoittaa sormea tarkemmin. Peruskäyttöön, kuten selailuun ja sähköpostien naputteluun 109 euron hintainen Apple Pencil on turhan arvokas väline.

Tabletilla valokuvaavia käyttäjiä, joita on ilmeisen paljon, ilahduttaa se, että iPad Prossa on sama erinomainen kamera kuin iPhone 7 -puhelimessa.

Hoikan tabletin akkukesto arvelutti aluksi, mutta se osoittautui erinomaiseksi. Testissä iPad Prolle mitattiin epätieteellisesti kahdeksan tunnin käyttöaika yhdellä latauksella. Niinpä ei tarvitse pelätä, että laitteen akun saisi yhdellä elokuvalla hyytymään.

Hyviä sovelluksia on tarjolla myriadi, ja monet niistä ovat ilmaisia. Raskaammissa sovelluksissa kuten peleissä huomasi, että ne pyörivät sujuvammin kuin iPadin perusmallilla.

Uusi iPad Pro on kallis laite, mutta se myös pärjää vertailussa saman hintaluokan kannettaville tietokoneille.

+ Loistava näyttö

+ Erinomainen suorituskyky

+ Mainio akkukesto

+ Hyvä kamera

Lisätietoja iPad Prosta on valmistajan sivuilla.

Arvio

Apple iPad Pro on tämän hetken paras tablet-laite. Se on suorituskyinen ja sen ominaisuudet ovat huippuluokkaa.

Ominaisuudet

Merkki
Apple
Suoritin
A10X
Tallennustila
64/256/512 Gt
Näytön koko
10,5/12,9"
Näytön tarkkuus
2224 x 1668 px (2732 x 2048 px 12,9 tuuman mallissa)
Akkukesto
8 t
Liitännät
Lightning
Käyttöjärjestelmä
iOS
Paino
alk. 469 g
Kamera
12 Mpix (taka), 7 Mpix (etu)