Testissä Chuwi Surbook Mini

Chuwi Surbook Mini

Huokea vaihtoehto Microsoftin Surfacelle.

tekijä #Taulutietokoneet #Chuwi
7.5

Chuwi Surbook Mini on tehty haastamaan Microsoftin Surface-tablet. Surbook Minissä on metallikuoret ja esiin vedettävä tukijalka, jonka voi säätää jopa 125 asteen kulmaan. Laitteen kyljessä on kaksi usb-porttia, kuulokeliitäntä ja usb-c-portti latausta varten. Tablet tuntuu melko painavalta ja siten myös kestävältä. Sekä etu- että takapuolella on kahden megapikselin kamera ja pohjassa on liitin näppäimistölle.

Chuwi Surbook toimii myös kannettavana tietokoneena, mutta erillistä näppäimistöä ei saatu testattavaksi, joten laitetta testattiin vain tablettina. Ostamalla näppäimistön käyttöön saa luonnollisesti lisää liitäntöjä.

Surbook Minissä on uskomattoman upea 10,8 tuuman näyttö, jonka tarkkuus on 1920 x 1080 pikseliä. Kuva on kirkas ja värit luonnolliset.

Tablet tuntuu käytössä nopealta, eikä testatessa tullut kertaakaan tunnetta, että toimintoja piti jäädä odottamaan. Laitteen nopeus ei ole tietenkään verrattavissa kalliimpiin vaihtoehtoihin, mutta nopeus on hyvä, kun ottaa huomioon, että Surbook Mini on useimpia kilpailijoitaan paljon edullisempi.

Kyse on Windows-tabletista, jonka virtuaalinäppäimistön saa esiin napauttamalla kulmassa olevaa pientä kuvaketta. Kuvakkeen napauttaminen tuntuu vähän turhalta vaivalta, sillä muissa mobiililaitteissa virtuaalinäppäimistö tulee esiin tekstikenttää napauttamalla.

Surbook Minin virtapainike, josta myös tabletin näytön saa päälle, on harvinaisen jähmeä. Sitä piti usein painaa 5-6 kertaa, ennen kuin se reagoi, ja usein kävi niin, että tablet tuli päälle laittamisen sijasta sammutettua.

Laitteessa on keskinkertainen akkukesto. Testatessa akusta riitti virtaa noin neljäksi tunniksi.

 

+ Hyvä näyttö
+ Toimii nopeasti
– Huono virtapainike
– Keskinkertainen akkukesto

Lisätietoja Chuwi Surbook Mini -tabletista saa valmistajan sivuilta.

Arvio

Chuwi Surbook Mini on edullinen ja nopeasti toimiva hybridilaite, jossa on upea näyttö. Virtapainikkeen tunnottomuus saattaa kuitenkin ärsyttää.

Ominaisuudet

Merkki
Chuwi
Suoritin
Intel Celeron N3450 quad-core 2.2GHz
Muisti
4 Gt DDR3
Tallennustila
64 Gt
Näytön koko
10,8"
Näytön tarkkuus
1920 x 1080 px
Akkukesto
Noin 4 t
Liitännät
2 x USB Type-A, 1 x USB Type-C, audioliitäntä
Käyttöjärjestelmä
Windows 10 OS
Mitat
26,8 x 18,3 x 0,9 cm