Tastaturet og bagpladen kan hurtigt tages af, så Chromebook x2 forvandles til en tablet.

HP Chromebook x2 11-da0000no

HP Chromebook x2 11 on mainio tabletti, mutta ei kovin hyvä kannettava tietokone.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Taulutietokoneet #Hewlett Packard (HP)
7.7

HP Chromebook x2 on fyysisiltä ominaisuuksiltaan laadukas tabletti, jossa on Googlen Chrome OS -käyttöjärjestelmä. Settiin kuuluu näppäimistö ja tukijalkana toimiva taustalevy, jonka ansiosta tablettia voi käyttää pienenä kannettavana tietokoneena. 

Varsinaiseksi hybridilaitteeksi tästä ei kuitenkaan ole, sillä ohut näppäimistö ei ole erityisen hyvä. Kirjoittaessa se suoraan sanottuna kolisi pöydän pintaa vasten. Jos tällä laitteella pitäisi kirjoittaa pitkiä tekstejä, siihen kannattaisi yhdistää laadukas Bluetooth-näppäimistö. Näppäimistö napsahtaa paikalleen magneetilla ja luo yhteyden tablettiin samaa väylää pitkin. Kun taustalevy ja näppäimistö on taitettu näytön suojaksi, tabletin voi pakata huoletta vaikkapa laukkuun. Tablettina laite toimii hyvin. Se on vankkatekoinen, ja näytön ympärillä on alumiinireunat. 

Toisella puolella on kaksi USB-C-porttia. Niitä voidaan käyttää sekä lataamiseen että lisälaitteiden liittämiseen. Näytön kuvanlaatu on upea ja kontrasti erittäin hieno. Näyttö on kuin luotu videoiden ja valokuvien katseluun. Suorituskyky on hyvä useimmissa sovelluksissa, mutta toisinaan näytön reagointia saa odottaa hetken sormen liikuttamisen jälkeen.

Kaikki Googlen tärkeimmät Chromebook-sovellukset ovat laitteella valmiina jo ostohetkellä. Lisää sekä Chrome OS- että Android-sovelluksia voi ladata Google Play Kaupasta. Kaiken kaikkiaan laitteella on valtava valikoima loistavia sovelluksia sekä hauskanpitoon että työskentelyyn. Suurinta osaa niistä voi käyttää täysin ilmaiseksi.


+ Tyylikäs näyttö

+ Hyvin rakennettu

– Surkea näppäimistö

Conclusion

HP Chromebook x2 11 on mainio tabletti, mutta ei kovin hyvä kannettava tietokone.

Ominaisuudet

Merkki
Hewlett Packard (HP)
Suoritin
Snapdragon 7c
Muisti
8 Gt
Tallennustila
128 Gt
Näytön koko
11"
Näytön tarkkuus
2160 x 1440 pixels
Liitännät
2 x USB-C
Käyttöjärjestelmä
Chrome OS
Mitat
25,25 x 17,66 x 0,75 cm
Paino
0,56 kg