Test av Huawei MatePad Pro

Huawei MatePad Pro

Langatonta latausta tukeva erinomainen tablet-laite.

tekijä Markus Dahlberg #Taulutietokoneet #Huawei
8.8

Huawein uusi MatePad Pro -tablet sisältää käteviä toimintoja, huipputekniikkaa ja hyvän suorituskyvyn. Laitteessa on 10,8 tuuman näyttö, jota kiertää viiden millimetrin paksuinen reunus. Äänen voimakkuussäädin ja virtapainike ovat totuttuun tapaan samassa kulmassa kameran kanssa, virtapainike lyhyellä ja äänensäätö pitkällä sivulla. Tabletissa on peräti neljä kaiutinta ja sen kyllä huomaa, sillä ääni on yllättävän hyvä esimerkiksi elokuvaa katsottaessa.

Etukamera näkyy mustana reikänä näytön yläkulmassa, sen sijaan että se olisi sijoitettu näytön yläpuolelle. Kameran reikä ei häiritse tabletissa yhtä paljon kuin puhelimen pienemmässä näytössä.

MatePad Pron kamerat eivät ole läheskään yhtä kehittyneitä kuin Huawein puhelimissa, ja maaginen yötila puuttuu kokonaan. Päivänvalossa saa kuitenkin otettua upeita kuvia.

Näyttö on terävä, ja sen maksimikirkkaus on 540 nittiä. Kirkkaus riittää siihen, että näytöllä olevaa tekstiä pystyy lukemaan kirkkaassa päivänvalossa. Sisätiloissa voi vähentää näytön kirkkautta, mikä myös pidentää akkukestoa. Huawei ilmoittaa akkukestoksi jopa 12 tuntia, mikä tuntui pitävän melko hyvin paikkansa. Laitteen mukana tulee tehokas 20 watin pikalaturi, joka antaa puolen tunnin latauksella kolme tuntia käyttöaikaa.

Epätavallinen, mutta mukava yksityiskohta on, että MatePad Pro tukee langatonta latausta. Lisäksi laite tukee käänteistä langatonta latausta, eli MatePad toimii langattomana laturina muille laitteille – mikä on ainutlaatuinen ja erinomainen toiminto. Ainutlaatuista on myös nopea yhteys Huawei-puhelimeen. Huawei Share -toimintoa käyttäessä riittää, että puhelin laitetaan MatePadin viereen, jolloin puhelimen näyttö ilmestyy omaan ikkunaan tabletin näytölle. Laitteiden välillä voi kopioida tiedostoja, katsoa toisella laitteella olevia kuvia sekä soittaa puheluita ja lähettää tekstiviestejä tabletilla.

Hauskaa on myös siirtyä PC-asetukseen, jolloin käyttöliittymä alkaa muistuttaa Windowsia. Silloin voi käyttää useita sovelluksia samanaikaisesti, ja käytössä on myös aloitusnäyttö ja tehtäväpalkki. Tämä tila kannattaa valita, jos käyttää samaan aikaan sähköpostia, kalenteria ja kenties tekstinkäsittelysovellusta.

Huaweille pitäisi olla haittaa siitä, ettei MatePad Prossa voi käyttää Googlen sovelluksia eikä laitteella pääse Googlen Play-kauppaan, mutta se ei tuntunut lainkaan ongelmalta. Tablet-laitetta ei välttämättä käytetä kovin paljon verkkopankissa asioimiseen, mobiilimaksamiseen tai vastaaviin toimintoihin, vaan se toimii pikemminkin viihdekeskuksena ja luovana apuvälineenä. Huawein vastine Googlen Play-kaupalle on AppGallery-sovelluskauppa, joka on kasvanut pikku hiljaa, ja siellä on nyt enemmän käyttökelpoisia sovelluksia.

MatePad Pro on monella tapaa suora kilpailija Applen iPadille. Jos Huawei vain jaksaa pitää pintansa, se saattaa hyvinkin luoda oman universuminsa Applen tavoin. Ja kun ottaa huomioon Huawein jo nyt käyttämät teknologiat, voi tästä universumista tulla jotain todella houkuttelevaa.

 


+ Huippuluokan tablet
+ Tyylikäs, ohut ja kevyt
+ Langaton lataus
Ei pääsyä Googlen sovelluksiin

 

Lisätietoja saa valmistajan sivuilta.

 

Conclusion

Salamannopea ja tyylikäs tablet, jossa pitää kuitenkin pärjätä ilman Googlen Play-sovelluskauppaa.

Ominaisuudet

Merkki
Huawei
Suoritin
Huawei Kirin 990
Muisti
6 Gt
Tallennustila
128 Gt + Huawei NM Card (max 256 Gt)
Näytön koko
10,8"
Näytön tarkkuus
2560 x 1600 px
Akkukesto
12 t
Akun kapasiteetti
7250 mAh
Liitännät
Bluetooth 5.1, usb-c
Käyttöjärjestelmä
Android 10
Mitat
246 x 159 7,2 mm
Paino
460 g
Kamera
13/8 MP (taka/etu)
Verkko
Wi-Fi 5
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
481358 (AnTuTu)
CPU: 153756
GPU: 170487
MEM: 85811
UX: 71304