Huawei MediaPad M5

Huawei MediaPad M5

Paras Android-tablet tässä hintaluokassa. Laite on nopea, siinä on hyvä näyttö, ja yhdysrakenteisten kaiuttimien välittämä ääni on omaa luokkaansa.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Taulutietokoneet #Huawei
9.1

Kiinalainen Huawei-yhtiö on jo aikoja sitten nostanut itsensä varteenotettavaksi haastajaksi Applelle ja Samsungille. Huawein puhelimet kuuluvat ehdottomasti eturiviin, ja nyt yhtiö on julkistanut tähän asti parhaimman tablet-laitteensa.

Huawei MediaPad M5:ssä on hyvä ja kirkas 10,8 tuuman näyttö. Näytön kuva on suuritarkkuuksinen, ja esimerkiksi Netflix-suoratoistopalvelun elokuvat ja sarjat näyttävät todella upealta näytöllä.

Ääni on erinomainen, kun ottaa huomioon, että se tulee pienestä ja litteästä tabletista. Takakannen pitkillä sivuilla olevat reikärivit kaiuttimille huolehtivat stereovaikutelmasta riippumatta siitä, missä asennossa laitetta pitää. Tässä olisi muilla valmistajilla opittavaa.

Kuulokeliitäntää ei tabletista löydy. Käyttäjän on tyydyttävä joko bluetooth-kuulokkeisiin tai käytettävä mukana tulevaa sovitinta, jolla kuulokkeet saa liitettyä usb-porttiin.

MediaPad M5:n nopeus on hyvä, vaikka se ei ihan pärjääkään Applen uudelle iPadille. Testauksen aikana suoritetut nopeusmittaukset osoittivat, että iPad on MediaPadia hieman nopeampi.

Sen huomasi myös käytännössä, kun kumpaankin tablet-laitteeseen avattiin Google Mapsin satelliittikartta. Kartta seurasi hyvin sormea iPadissa, mutta MediaPad M5:ssä esiintyi pientä viivettä. Se aiheutti välittömästi tunteen siitä, ettei sormi ollut suorassa yhteydessä näytöllä olevaan karttaan.

Nopea sormenjälkilukija

Tabletin kotipainikkeessa on yhdysrakenteinen sormenjälkitunnistin. Se lukee sormenjäljen ja avaa laitteen lukituksen niin nopeasti, että tunnistimen olemassaolon melkein unohtaa.

MediaPadissa on 7500 milliampeeritunnin akku, josta riittää virtaa jopa 10 tunnin käyttöön. Parasta akussa on pikalataustoiminto, jolla akun varauksen saa nollasta sataan prosenttiin kolmessa tunnissa mukana tulevalla laturilla.

Sekä etu- että takakamera ovat laadultaan paremmat kuin tableteissa yleensä. Jos tablettia käyttää videokeskusteluihin esimerkiksi Skypen kautta, tarjoaa MediaPad M5 todella hyvän elämyksen, kiitos loistavan näytön, kameran ja äänen.

Testiin saatiin wlanilla ja 4g:llä varustettu MediaPad M5 -malli, joka maksaa 499 euroa. Useimmille riittänee pelkällä wlanilla varustettu malli, joka on 50 euroa huokeampi. Hinta on silti hieman korkeampi kuin uudessa iPadissa, jossa onkin tällä hetkellä tablet-laitteiden paras hinta-laatusuhde.

Jos kuitenkin haluaa nimenomaan Android-tabletin, on MediaPad M5:ttä parempaa vaihtoehtoa vaikea löytää samasta hintaluokasta. Esimerkiksi Samsungin Galaxy Tab S3 -tablet on monilta ominaisuuksiltaan MediaPadia parempi, mutta myös selvästi kalliimpi.

 

+ Erinomainen ääni
+ Hyvä näyttö
– Korkeahko hinta

Lisätietoja saa valmistajan sivuilta.

Arvio

Huawei MediaPad M5 on erinomainen Android-tablet, jossa varsinkin ääni ja näyttö erottuvat edukseen kilpailijoista.

Ominaisuudet

Merkki
Huawei
Suoritin
Kirin 960
Muisti
4 Gt
Tallennustila
64 Gt
Näytön koko
10,8"
Näytön tarkkuus
2560 x 1600 px
Käyttöjärjestelmä
Android
Paino
498 g