Knappen afslører, at tabletten er bygget til at blive brugt på den lange led.

Lenovo Tab P10

Neljällä kaiuttimella varustettu viihdetabletti.

tekijä #Taulutietokoneet #Lenovo
8.2

Lenovo Tab P10 ei ole lajinsa kalleimpia, mutta se vaikuttaa selvästi hintaansa laadukkaammalta. Siihen vaikuttaa muun muassa se, että etupinta ja takapinta ovat lasia, mikä toisaalta vaikeuttaa hiukan pitävän otteen saamista.

Laitteen reunat on pyöristetty sillä tavalla, että sen neljä kaiutinta suuntautuvat hieman käyttäjää kohti. Tässä on ideaa, sillä laitteen äänentoisto on parempi kuin monessa muussa tabletissa, joissa ääni suuntautuu sivulle tai jopa taakse eli poispäin käyttäjästä. Kun kaiuttimista toistetaan musiikkia, bassotoisto on melko vaatimaton, ja hyvää äänentoistoa haluttaessa onkin parasta turvautua kuulokkeisiin. Tab P10:ssä on onneksi kuulokeliitäntä.

Lenovo Tab P10:n yhdellä pitkällä sivulla on käyttöpainike, joka toimii myös erinomaisena sormenjälkitunnistimena. Sen avulla on helppo kirjautua järjestelmään ja käyttää sellaisia sovelluksia, jotka edellyttävät käyttäjän tunnistusta. Laitteeseen voi luoda useita käyttäjätilejä.

Lapsia varten on oma lapsitilansa, Kid’s Mode, joka avautuu, kun lapsi kirjautuu järjestelmään. Siellä on hauskoja pelejä ja piirrettyjä elokuvia. Valitettavasti lapsitilaa ei ole käännetty, joten on tultava toimeen englannilla. Monet peleistä ja elokuvista eivät kuitenkaan vaadi kummoistakaan kielitaitoa.

Tab P10 ei ole testaamiemme tablettien joukossa nopeimpia, mutta sen suorituskyky on etenkin hinta huomioon ottaen kohtuullinen.

Näytön muoto on 16:10. Tämän takia televisiosarjoja katsottaessa kuvan ylä- ja alapuolella näkyy kapea musta raita. Tämä hieman ihmetyttää, kun Lenovo on kuitenkin asentanut laitteeseen valmiiksi Netflix-sovelluksen, joka esittää filmejä ja sarjoja yleisessä 16:9-formaatissa.

Näytön taustavalo voisi olla voimakkaampikin, mutta kokonaisuutena Tab P10:n näyttö on laitteen suhteellisen edullinen hinta huomioon ottaen oikein hyvä.

Katso päivän hinta Lenovo Tab P10:lle hintavertailupalvelusta, kuten esimerkiksi Hintaoppaasta.


+ Edullinen hinta

+ Hyvät kaiuttimet

+ Hyvä sormenjälkitunnistin

– Lapsitila ei käytä suomen kieltä

Arvio

Lenovon Tab P10 on hintaansa nähden laadukas tabletti, jossa on hyvä äänentoisto.

Ominaisuudet

Merkki
Lenovo
Suoritin
Snapdragon 450, 1,8 GHz
Muisti
3 Gt
Tallennustila
32 Gt
Näytön koko
10,1"
Näytön tarkkuus
1920 x 1200 px
Akun kapasiteetti
7000 mAh
Liitännät
USB-C
Käyttöjärjestelmä
Android 8.1.0
Mitat
242 x 167 x 7 mm
Paino
440 g
Kamera
8 MP / 5 MP
Microsd-korttipaikka
On
Verkko
802.11ac, LTE, Bluetooth
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
3889 (Geekbench)