Den indbyggede fod i Yoga Tab er forbløffende praktisk.

Lenovo Yoga Smart Tab 10,1″ LTE 32 GB

Integroidulla jalustalla varustettu Android-tablet, jossa voi käyttää mobiilidataa.

tekijä #Taulutietokoneet #Lenovo
9.1

Lenovon Android-tabletissa oleva integroitu jalusta erottaa laitteen massasta. Yoga Smart Tab -laitteen toisella pitkällä sivulla on massiivinen akkuosasto ja tukijalka, joka tulee esiin nappia painamalla.

Jalustaa lukuun ottamalla Yoga Smart Tab on melko tavallinen tablet. Testatussa laitteessa on Android 9 -käyttöjärjestelmä ja 32 gigatavua tallennustilaa. Mobiilidatan käyttöä varten laitteeseen voi hankkia sim-kortin, jolloin nettiä voi käyttää myös ilman wifi-yhteyttä. Tablet on varustettu JBL:n kahdella tehokkaalla hifi-kaiuttimella sekä etu- ja takakameralla. Laitteessa on usb-c-portti latausta ja dataliikennettä varten sekä kuulokeliitäntä.

Lenovon tablet toimii päivittäisessä käytössä erinomaisesti, eikä kirjautumiseen käytettävän kasvojentunnistuksen toimivuudessa ole mitään moitittavaa.

Näytössä on hyvät, kylläiset värit ja full hd -tarkkuus, joten näyttöä on ilo katsella. Ärsyttävästä hidastelusta ei tarvitse kärsiä, sillä käyttöliittymä reagoi nopeasti kosketukseen.

Erityisintä Yoga Smart Tabissa on kuitenkin laitteen jalusta ja akkuosasto. Rakenne on niin kätevä, että on ihme, ettei kukaan ole matkinut sitä. Pyöreän akkuosaston ansiosta tabletista on helpompi pitää kiinni, sillä muuten laitteessa on liukas, silkkimäinen pinta. Kun tukijalka on taitettu esiin, tablet seisoo tukevasti pöydällä, ja laitteen voi myös kiinnittää seinässä olevaan koukkuun, esimerkiksi sopivalle etäisyydelle keittiön pöydästä.

Epätavalliseksi piirteeksi voidaan myös luokitella akkuosaston päissä olevat melko suuret, Dolby Atmos -tehosteella varustetut kaiuttimet. Niiden äänentoisto on totuttua parempi. Vivahteikkaassa äänessä on ulottuvuutta ja hyvä stereovaikutelma, ja käyttäjä saa jopa tunteen tilasta, jossa tallenne on tehty.

Uutta on myös suora tuki Google Assistant -digiapurille. Äänitunnistus toimii luotettavasti, sillä kolme integroitua mikrofonia nappaavat äänen kaukaa. Äänikomentojen avulla voi hallita valaistusta, televisiota ja kodin muita älylaitteita. Google Assistant ei kuitenkaan tue suomen kieltä, joten digiapurista ei ole täällä paljoakaan iloa.

Tehtyjen mittausten perusteella Yoga Smart Tab on yli tuplasti nopeampi kuin edeltäjänsä. Parannus on tervetullut, mutta se ei kuitenkaan tee tästä tabletista kilpailijoitaan nopeampaa. Tarjolla on useita vaihtoehtoja, jos hyvä suorituskyky on tärkeää.

Keskitasoa olevaa suorituskykyä kompensoi huippuluokan akkukesto. Tavallisessa käytössä akusta riittää virtaa yli kymmenen tunnin ajaksi.

Laitteen mobiililiittymää testattaessa tulokset olivat vaikuttavia. Latausnopeudeksi saatiin 54 megatavua sekunnissa ja siirtonopeudeksi vähän vaatimattomampi 11 megatavua sekunnissa. Lenovon tabletilla pärjää mainiosti wifi-verkon ulkopuolella, jos käytössä on hyvä mobiililiittymä.


+ Nerokas jalusta
+ Erinomainen ääni
+ Pitkä akkukesto
– Keskitason suorituskyky

 

Lisätietoja laitteesta saa valmistajan sivuilta.

 

Arvio

Hyvä laatu ja kätevä yhdysrakenteinen jalusta tekevät tästä tabletista useimpia kilpailijoitaan paremman.

Ominaisuudet

Merkki
Lenovo
Suoritin
Qualcomm Snapdragon 439 (8 ydintä)
Muisti
3 Gt
Tallennustila
32 Gt
Näytön koko
10,1"
Näytön tarkkuus
1920 x 1200 px
Akkukesto
11 t
Akun kapasiteetti
7000 mAh
Liitännät
Usb-c, kuulokeliitäntä
Käyttöjärjestelmä
Android 9.0
Mitat
24,2 x 16,6 x 2,0 cm
Paino
540 g
Kamera
8 MP / 5 MP
Sim-kortin tyyppi
Nano-SIM
Microsd-korttipaikka
On
Verkko
WiFi-5
Muuta
Integroitu jalusta
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
16,2 (JetStream2)