Bøjlen stikker langt bagud og virker som et solidt fundament for Yoga Tab 13.

Lenovo Yoga Tab 13

Yoga Tab 13 on hieman erikoinen tabletti, jota voi HDMI-kaapelin avulla käyttää myös tietokoneen lisänäyttönä.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Taulutietokoneet #Lenovo
8.9

Yoga Tab 13 on hieman epätavallisen muotoinen tabletti. Takaosa nimittäin pullistuu alareunasta lieriön muotoiseksi kappaleeksi koko pitkän sivun pituudelta.

Muotonsa ja painonsa vuoksi tätä tablettia ei jaksa pitää käsissä pitkiä aikoja kerrallaan. Onneksi käsissä pitelylle on erinomainen vaihtoehto. Takana on vahva auki taitettava sanka, jonka tukemana Yoga Tab 13 seisoo pöydällä kuin tavallinen näyttö. Sanka pitää tabletin niin hyvin pystyssä, että näyttöä voi painella ihan kunnolla.

Yoga Tab 13 on suorituskyvyltään erinomainen, ja sen käyttöjärjestelmä toimii sujuvasti. Tämä tabletti sopii mainiosti myös elokuvien ja television katseluun. Kun päänäytöllä pyyhkäisee vasemmalle, esiin tulee erityinen sisältövalikko, josta voi valita videoita, pelejä, lukemista ja ääntä. Se on helppo oikopolku podcastien, musiikkikappaleiden tai vaikkapa lempisarjan uusimman jakson käynnistämiseen.

Pakkauksessa olevan HDMI-kaapelin toisessa päässä on micro-HDMI-liitin, joka sopii Yoga Tab 13:n HDMI-porttiin. Yleensä tämä tarkoittaa, että tabletilta voi siirtää kuvaa suuremmalle television näytölle. Tässä tapauksessa johto on kuitenkin suunniteltu Yoga Tab 13:n käyttämiseen tietokoneen lisänäyttönä. Tietokone ja Yoga 13 tarvitsee vain yhdistää HDMI-kaapelilla, niin tietokoneen kuva tulee automaattisesti näkyviin tabletin näytölle. Tämä on todella kätevää, jos tietokoneella käytetään ohjelmia, joissa tarvitaan yhtä aikaa tilaa esimerkiksi monille työkalupaleteille ja ikkunoille.

Ääni on tabletiksi aivan omaa luokkaansa. Kaiuttimet ovat jonossa Yoga Tab 13:n pohjassa, ja ne hyödyntävät lieriön pinta-alaa todella hyvin. Elokuvia voi siis hyvin katsella ilman kuulokkeita.

Lenovo Yoga Tab 13:ssa on valtava, peräti 10 000 mAh:n akku. Se on suunnilleen samaa kokoluokkaa kuin tavallinen varavirtalähde. Normaalikäytössä akku kesti lähes 12 tuntia. Käyttö näyttönä HDMI-kaapelin kautta tyhjentää akkua hieman nopeammin, mutta toisaalta virtaa voi silloin ottaa tietokoneesta. Tietokoneen kanssa käyttäessä tabletti siis itse asiassa latautuu täydemmäksi.

Takapuolella ei ole kameraa samaan tapaan kuin muissa tableteissa, joten mahdolliset kuvat on otettava näytön yläpuolella olevalla selfiekameralla.


+ Voi käyttää lisänäyttönä

+ Upea ääni

– Vaikea pitää kädessä

Conclusion

Yoga Tab 13 on hieman erikoinen tabletti, jota voi HDMI-kaapelin avulla käyttää myös tietokoneen lisänäyttönä.

Ominaisuudet

Merkki
Lenovo
Suoritin
Snapdragon 870
Muisti
8 GB
Tallennustila
256 GB
Näytön koko
13"
Näytön tarkkuus
2160 x 1350 pixels
Akun kapasiteetti
10.000 mAh
Liitännät
Micro-HDMI, USB-C
Käyttöjärjestelmä
Android 11
Mitat
29,34 x 20,4 x 0,62-2,49 cm
Paino
830 g
Kamera
8 MP (selfie)
Verkko
Wi-Fi 6
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
GeekBench 959 Single, 3074 Multi, Open CL 3500