Støttebenet er en aflang plade, der strækker sig i hele tablettens bredde. Det får den til stå virkelig godt fast på bordet.

Microsoft Surface Go 2

Microsoftin Windows-tablet on vankkaa tekoa, ja laitetta voi käyttää myös kannettavana tietokoneena.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Taulutietokoneet #Microsoft
9.1

Microsoft Surface Go 2 on luksusluokan tablet, jonka saa muunnettua nopeasti Windows-kannettavaksi. Laite tarjoaa parasta kummassakin ominaisuudessa.

Surface Go 2 on ohut ja vankka tablet, jonka upea kosketusnäyttö reagoi vikkelästi, kun sitä koskettaa sormella tai kun kuvan kääntää pystysuunnasta vaakasuuntaan.

Kaikki Windows 10:n kohteet eivät sovellu kovin hyvin kosketeltavaksi 10,5-tuumaisella näytöllä, ja testatessa oli hieman vaikeuksia osua oikeisiin valikkokohtiin. Ei se suinkaan mahdotonta ole, mutta vaatii tavallista enemmän vaivaa.

Jos tabletin ohjaaminen kosketusnäytöllä alkaa rasittaa, saa laitteeseen liitettyä helposti näppäimistön. Microsoftilla on tarjolla näppäimistöratkaisu, joka toimii myös tabletin suojakotelona.

Tabletin testauksen yhteydessä kokeiltiin erikseen hankittavaa näppäimistöä. Se toimi hyvin, mutta ei ollut hintansa, noin 130 euron, arvoinen. Mieluummin sitten ostaa tablettia suojaavan laukun ja laadukkaan bluetooth-näppäimistön. Microsoftin tablettiin saa liitettyä myös hiiren, jolloin käytössä on periaatteessa Windows-tietokone välttämättömine oheislaitteineen.

Surface Go 2:ssa ei ole yhtä paljon liitäntöjä kuin kannettavissa tietokoneissa yleensä. Laitteessa on itse asiassa vain kuulokeliitäntä ja usb-c-portti, mutta jos jälkimmäiseen liittää telakan, voi tabletin kanssa käyttää lähes mitä tahansa oheislaitetta.

Laitteen takaosassa on kamera ja Windows-logo. Alaosassa on levy, jonka saa käännettyä tukijalaksi, jolloin tablet pysyy pystyssä pöydällä ja sitä voi käyttää näyttönä näppäimistön kanssa tai siitä voi katsoa elokuvaa. Kun tukijalka on käytössä, pääsee myös helposti käsiksi micro-sd-kortinlukijaan, jonka avulla tallennustilaa voi laajentaa.

Surface Go 2 toimi testatessa lähes koko työpäivän, ennen kuin akkua piti ladata. Latausjohdon liittäminen on melkeinpä hauskaa, sillä johto menee magneetin ansiosta itse paikalleen. Se tarkoittaa myös, että latausjohto irtoaa liitintä vahingoittamatta, jos joku kompastuu johtoon.

Testissä oli kahdeksan gigatavun muistilla ja 128 gigatavun tallennustilalla varustettu Intel Pentium -versio, mutta siitä on saatavana myös huokeampi malli, jossa on neljä gigatavua muistia ja 64 gigatavun tallennustila. Kokoonpanoja on saatavana kaikkiaan neljä.


+ Hyvä näyttö

+ Vankkatekoinen

– Windowsin ohjaaminen sormin voi olla vaikeaa

 

Lisätietoja saa valmistajan sivuilta.

 

Conclusion

Microsoftin tablet sopii viihdekäyttöön, ja lisäksi laite on erittäin helposti mukana kulkeva työkalu.

Ominaisuudet

Merkki
Microsoft
Suoritin
Intel Pentium Gold Processor 4425Y
Muisti
8 Gt
Tallennustila
128 Gt
Näytön koko
10,5"
Näytön tarkkuus
1920 x 1280 px
Akkukesto
Max 10 t
Liitännät
Usb-c, kuulokeliitäntä
Käyttöjärjestelmä
Windows 10 Home
Mitat
245 x 175 x 8,3 mm
Paino
544 g
Kamera
5 MP etukamera / 8 MP takakamera
Microsd-korttipaikka
On
Verkko
Wi-Fi 6