Tastaturet følger ikke med, så der må du regne med en ekstraudgift.

Microsoft Surface Pro 8

Surface Pro 8 on suuri ja kallis tabletti, joka kannattaa hankkia, jos et halua olla ilman Windowsia.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Taulutietokoneet #Microsoft
8.8

Microsoft Surface Pro 8 on ylellinen tabletti kaikille, jotka eivät halua luopua Windowsista edes tablettitietokonetta käytettäessä.

Surface Pro 8 on kuitenkin varsin suuri ja painava. Näytön koko on peräti 13 tuumaa – se on suurempi kuin suurin iPad. Sen ansiosta elokuvien ja kuvien katselu näytöltä, joka on riittävän kirkas käytettäväksi useimmissa ympäristöissä, on nautinto. Windows toimii nopeasti ja sujuvasti, ja Surface Pro 8:n sisäänrakennettu SSD-levy nopeuttaa sekä Windowsin että ohjelmien käynnistymistä. Muut sisäiset komponentit eivät aivan vastaa korkeaa hintaa, mutta kokonaisuutena tabletin suorituskyky on hyvä.

Etukameraa voidaan käyttää Windows Hello -turvaominaisuutta varten, jolloin voit kirjautua Windowsiin kasvojentunnistuksen avulla. Koko käynnistysprosessi on miellyttävä, sillä tabletin kytkeminen päälle kestää vain muutaman sekunnin, jonka jälkeen Windows on käyttövalmis – ilman mitään PIN-koodeja, avauskuvioita tai salasanoja.

Windows 11:tä ei ole yhtä helppo hallita sormilla kuin Androidia ja Applen iPadOS:ia, jotka molemmat on suunniteltu ensisijaisesti sormilla ohjattaviksi. Surface Pro 8:aa kannattaa käyttää, jos käytössä on Windows-ohjelmia, joita ilman et voi olla.

Lataus tapahtuu magneettisella latauspistokkeella. Se on melko kätevää, koska se ei aiheuta vahinkoa, jos joku kompastuu johtoon. Kyseessä on Microsoftin oma liitin, joten et voi lainata USB-C-latausjohtoa joltakin ollessasi poissa kotoa. Tarvitset siis virtalähteen ja johdon mukaasi, jos olet matkalla pidemmän aikaa.

Surface Pro 8 on niin suuri ja painava, että se pitää laittaa pöydälle käytön ajaksi. Kääntöpuolella on suuri, tukeva läppä, jonka avulla tabletti pysyy pystyasennossa. Surface Pro 8:ssa on näppäimistö, jonka voit ostaa erikseen. Silloin voit käyttää tablettia kannettavana Windows-tietokoneena. Testasimme myös näppäimistöä, joka ei mielestämme ole hintansa arvoinen. Se on ohut, kangaspäällysteinen levy, jossa on huonot litteät näppäimet. Osta sen sijaan hyvä Bluetooth-näppäimistö.


+ Hyvä, suuri näyttö

+ Kirjautuminen kasvojen tunnistuksella

– Erittäin kallis

Conclusion

Surface Pro 8 on suuri ja kallis tabletti, joka kannattaa hankkia, jos et halua olla ilman Windowsia.

Ominaisuudet

Merkki
Microsoft
Suoritin
Intel Core i5-1135G7, 2,40 GHz
Muisti
8 gigabytes
Tallennustila
250 GB
Näytön koko
13"
Näytön tarkkuus
2880 x 1920 pixels
Käyttöjärjestelmä
Windows 11 Home
Mitat
28,7 x 20,8 x 0,93 cm
Paino
891 gram
Kamera
10 MP (bagpå), 5 MP selfie-kamera
Microsd-korttipaikka
Ei
Verkko
Wi-Fi 6, Bluetooth 5.1
Muuta
Grafik: Intel Iris Xe
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
Passsmark 3614: CPU 11540, 2D 431, 3D 2861, Memory 2131, Disk 20252