Knapperne til højre for skærmen er så smalle, at de kan være svære at få øje på.

PocketBook Era

PocketBook Erassa on erinomainen näyttö e-kirjojen lukemiseen, mutta selauspainikkeet voisivat olla paremmat.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Taulutietokoneet #PocketBook
8.3

PocketBook Era on hyvä pieni e-kirjojen lukulaite, mutta siinä on monta pientä yksityiskohtaa, jotka kaipaisivat parannusta.

Näytössä käytetään monien muiden e-kirjojen lukulaitteiden tapaan mustavalkoista elektronista mustetekniikkaa. Näyttö on halkaisijaltaan seitsemän tuuman kokoinen, mutta ei tunnu kovin suurelta, koska se on hieman leveämpää mallia.

PocketBook Eraa on mukava pitää kädessä. Reuna on valmistettu metallista, ja taustapuoli on uritettua muovia. Tekstin oikealla puolella on leveä kehys, josta on hyvä pitää kiinni e-kirjoja luettaessa.

Näyttöä voi selata joko asettamalla sormen näytön jommalle kummalle puolelle tai painamalla näytön sivussa olevia painikkeita. Viimeksi mainittu menetelmä ei toimi kovin hyvin, sillä kapeita painikkeita on vaikea painaa, eikä niitä viitsisi painaa satoja kertoja kokonaisen kirjan selaamiseksi. Eteenpäin ja taaksepäin ohjaavien painikkeiden paikkoja on vaihdettu, ja suhteellisen harvoin käytetty paluupainike on valitettavasti juuri siinä kohdassa, johon peukalo asettuu luonnostaan.

Näyttö heijastelee hieman, mutta ongelman voi korjata muuttamalla näytön kulmaa suhteessa häiritsevään aurinkoon tai valaisimeen. Lukulaitteen automaattinen kirkkausasetus on liian himmeä, joten jouduimme kytkemään sen pois päältä ja lisäämään valoa manuaalisesti. Se helpotti lukemista.

Tausta ei ole täysin valkoinen eivätkä kirjaimet täysin mustia, mutta kontrasti on silti riittävä lukemiseen kaikissa valaistusolosuhteissa. Likinäköiset arvostanevat sitä, että fonttia voi suurentaa zoomaamalla näyttöä sormilla.

Yksi elektronisen musteen haittapuolista on näytön erittäin hidas päivittyminen. Käytännössä tämä tarkoittaa, että useimmissa e-kirjojen lukulaitteissa joutuu yhteenvedon näkemiseksi selaamaan useita sivuja. PocketBook Era -mallissa ongelma on onneksi ratkaistu, ja kirjojen kannet liukuvat näytöllä sulavasti koko kirjastoa selatessa. PocketBook nimittäin ”huijaa” järjestelmää päivittämällä näytön ilman nollausta prosessin aikana. Tämän seurauksena näytöllä näkyy toisinaan heikko varjo aiemmasta sisällöstä, mutta heti kun kirjaluettelo on selattu loppuun, lukulaite nollaa näytön ja muuttaa kaikki näytön pikselit mustiksi.

Käyttöjärjestelmän kieleksi voi valita suomen, mutta laitteeseen kuuluvassa kirjakaupassa ei ole saatavilla suomenkielisiä kirjoja. Niitä voi ostaa verkosta ja siirtää PocketBook Eraan. Helpoin tapa saada lukulaitteeseen suomenkielisiä kirjoja on yhdistää PocketBook Eraan ilmainen Dropbox-tili. Ostetut e-kirjat voi sen jälkeen viedä kansioon, jonka PocketBook luo Dropboxiin. Muutaman sekunnin kuluttua kansio on synkronoitu Pocketbook Eran kanssa ja kirjaa voi lukea näytöltä.

Esiasennetulla internetselaimella voi kirjautua kirjastoon, lainata kirjoja ja lukea niitä. Selain on hidas, mutta kun kirja on lainattu ja avattu, se toimii ongelmitta.


+ Mukava pitää kädessä

+ Hyvä luettavuus

– Hieman epäonnistuneet painikkeet

 

Conclusion

PocketBook Erassa on erinomainen näyttö e-kirjojen lukemiseen, mutta selauspainikkeet voisivat olla paremmat.

Ominaisuudet

Merkki
PocketBook
Suoritin
Dual-core processor 1 GHz
Näytön koko
7"
Näytön tarkkuus
1264 × 1680 pixels
Akun kapasiteetti
1.700 mAh
Liitännät
USB-C
Käyttöjärjestelmä
Linux 3.10.65
Mitat
15,5 x 13,4 x 0,78 cm
Paino
228 g