Skærmen har en opløsning på 1404 x 1872 pixels.

PocketBook InkPad Color

Isolla värinäytöllä varustettu e-kirjan lukulaite.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Taulutietokoneet #PocketBook
8.8

Värinäyttönsä ansiosta PocketBookin e-kirjan lukulaite InkPad Color ottaa paikkansa mustavalkoisella näytöllä varustettujen lukulaitteiden ja tablettien väliltä. Ja tekee sen hyvin, tarjoten parhaat lukuominaisuudet molemmista ympäristöistä.

Laitteella voi lukea kirjaa ahmien ilman että silmät väsyvät, ja lisäksi voi tarkastella kirjan yksityiskohtaisia karttoja ja kuvituksia väreissä, silloin kun väriä on tarjolla. Jälkimmäisen puute on tekninen vajavuus muun muassa Amazonin suositussa Kindle-lukulaitteessa.

InkPad Color ei pelkästään herätä värikästä lukemistoa eloon, vaan tekee sen myös isosti 7,8 tuuman e-ink-värinäytöllä. Useimmissa lukulaitteissa on kuuden tuuman näyttö, joten InkPadin parilla lisätuumalla on merkitystä varsinkin, jos on ehtinyt lukulasi-ikään ja tykkää vähän isommista kirjaimista.

Laitteen käyttökokemus on parasta lukulaiteluokkaa. Sivua käännetään joko pyyhkäisemällä tai käyttämällä alareunan valintoja. InkPad Colorissa on myös kotipainike, josta pääsee siirtymään aloitusnäytölle, ja sisältöriippuvainen valikkopainike.

Etuvalon ansiosta lukeminen onnistuu valaistuksesta riippumatta, ja tummanharmaiden kirjaimien sekä vaalean taustan kontrasti on erinomainen. Sähköisen musteen tekniikasta johtuen lukulaitteiden näyttö ei yleensä päivity kovin nopeasti. PocketBookin InkPad Color välttää tämän jossain määrin häiritsevän ilmiön poistamalla edellisen näkymän kokonaan ennen kuin seuraava näytetään. Vaikutelmaa heikentää hieman se, että vanhasta näkymästä jää heikko varjo. Toisaalta laitteella voi vierittää kokonaisen kirjarivin yhdellä sulavalla liikkeellä. Muissa e-kirjan lukulaitteissa ei samaa ole nähty yhtä hyvin toteutettuna.

Puutteena voi pitää suomenkielisen kirjakaupan puuttumista. PocketBookilla on kirjakauppa, joten kirjoja voi ostaa pääkielillä suoraan InkPad Colorissa. Suomenkielisiä kirjoja joutuu kuitenkin hankkimaan muualta ja tuomaan niitä sitten InkPad Coloriin. Helpoiten tuonti tapahtuu lähettämällä kirja lukulaitteen sähköpostiosoitteeseen tai yhdistämällä laite DropBox-tilin kanssa.

InkPad Colorilla voi lukea myös digilehtiä ja lainata e-kirjoja kirjastosta. Myös äänikirjoja voi kuunnella. Lisäksi tekstitiedosto voidaan toistaa puheena. Teksti puheeksi -toiminto tukee 16 kieltä. Bluetoothin ansiosta lukulaitteen voi yhdistää langattomiin kuulokkeisiin.

Laitteen tiedostotuki on laaja, sillä äänitiedostojen lisäksi lukulaite tukee 19 e-kirjamuotoa ja neljää kuvatiedostomuotoa.


+ Suuri näyttö

+ Näyttää värit

– Suomi-tuki

 

Lisätietoja lukulaitteesta on valmistajan sivuilla.

 

Conclusion

PocketBookin InkPad Color ei pelkästään herätä värikästä lukemistoa eloon, vaan tekee sen myös isosti 7,8 tuuman e-ink-värinäytöllä.

Ominaisuudet

Merkki
PocketBook
Suoritin
Dual Core 2 x 1 GHz
Muisti
1 Gt
Tallennustila
16 Gt
Näytön koko
7,8"
Näytön tarkkuus
1404 × 1872 px
Akkukesto
jopa kuukausi
Akun kapasiteetti
2900 mAh
Mitat
19,5 x 13,6 x 0,8 cm
Paino
225 g
Microsd-korttipaikka
On
Verkko
Wi-Fi, Bluetooth