Du bladrer ved at røre ved skærmen eller trykke på knapper nederst på InkPad X.

PocketBook InkPad X

InkPad X sopii kaikille, joiden mielestä tavallisten e-kirjojen lukulaitteiden näytöt ovat liian pieniä.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Taulutietokoneet #PocketBook
9.0

PocketBook InkPad X on onnistunut e-kirjojen lukulaite, joka sopii erityisen hyvin hieman isommille kirjaimille. Tämä e-kirjojen lukulaite on nimittäin hieman yleisimpiä malleja suurempi: Näytön koko on peräti 10,3 tuumaa. Näin saadaan näyttöpinta-ala, joka vastaa suunnilleen yhtä suurta nidottua kirjaa.

Yksi e-kirjojen lukulaitteen monista eduista on se, että päätät itse, miltä teksti näyttää. Kirjasintyypin, marginaalin ja tekstin koon voi valita, joten saimme unohtaa lukulasit, jotka ovat välttämättömät tekstien lukemiseen tavallisemmalla e-kirjojen lukulaitteella, jossa on kuuden tuuman näyttö.

InkPad X:n näytössä on erinomainen kirjainten ja taustan välinen kontrasti. Teksti näyttää parhaalta, kun näyttöä valaisee valaisin tai auringonvalo, mutta voit myös sytyttää näytön kiinteä valon, jos haluat lukea pimeässä huoneessa. Sisäinen kirjakauppa on saatavilla vain tärkeimmillä pääkielillä, joten joudut itse lataamaan laitteelle kirjoja, jos haluat lukea suomeksi. Onneksi PDF-tiedoston tai ePub-kirjan lähettäminen Pocketbookiin on helppoa, esimerkiksi ilmaisen Dropbox-­tallennuspalvelun kautta.

E-kirjan lukulaitteen valikot ovat suomenkielisiä, ja esiasennetut sovellukset löytyvät helposti. Löydät sieltä muun muassa verkkoselaimen, jonka avulla voit kirjautua kirjapalveluihin verkossa. Kirjauduimme kirjastojen verkkokirjastoon ja pystyimme lukemaan kirjan aivan kuin se olisi Pocketbookissamme. Vain välillä ilmeni vähäistä viivettä, kun selasimme sivustoa ja seuraava sivu piti hakea verkosta. Valitettavasti et voi asentaa esimerkiksi Bookbeatin sovelluksia, joten olet riippuvainen siitä, että kirjapalvelusi sisältää kirjoja verkkosivustolla, jonka voi näyttää selaimessa.

Kirjainten näppäilemisessä esimerkiksi kirjaa haettaessa on myös viivettä, mutta näyttö päivittyy yleisesti ottaen nopeasti.


+ Suuri näyttö

+ Voi lukea kirjoja selaimessa

– Ei suomalaisia kirjakauppoja

Conclusion

InkPad X sopii kaikille, joiden mielestä tavallisten e-kirjojen lukulaitteiden näytöt ovat liian pieniä.

Ominaisuudet

Merkki
PocketBook
Suoritin
1 GHz dual core
Muisti
1 gigabyte
Tallennustila
32 gigabytes
Näytön tarkkuus
1872 ×1404 pixels
Akun kapasiteetti
1.500 mAh
Liitännät
USB-C
Käyttöjärjestelmä
Linux
Mitat
24,9 x 17,3 x 0,8 cm
Paino
300 g
Muuta
227 PPI