Ebogslæseren har indbygget lys, så du kan læse i mørke.

PocketBook Touch Lux 4

Sanakirjoilla varustettu sähkökirjojen lukulaite.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Taulutietokoneet #PocketBook
7.9

PocketBook Touch Lux 4 on hyvä e-kirjojen lukulaite, jos on valmis näkemään hieman vaivaa kirjojen siirtämiseksi siihen.

Lukulaitteessa ei ole omaa kirjakauppasovellusta, josta voisi ostaa kirjoja suoraan laiteella. Se tuntuu hieman erikoiselta, sillä aloitusikkunassa on linkki kirjakauppaan, mutta linkistä aukeaa vain Googlen hakukoneella varustettu selain.

Touch Lux 4:ään saa kuitenkin siirrettyä e-kirjoja ja muita tekstejä yksinkertaisin keinoin. Lukijaan voi siirtää kirjoja sähköpostitse tai Dropboxin ilmaisen pilvitallennuspalvelun kautta, jonka sovellus on integroitu laitteeseen. Lisäksi laitteeseen voi tuoda sähkökirjoja alareunassa olevan micro-sd-muistikortinlukijan kautta. Muistikortilla voi myös laajentaa lukulaitteen tallennustilaa.

Touch Lux 4:n tekniset tiedot eivät tee suurta vaikutusta, sillä käyttömuistia on vain 512 megatavua ja tallennustilaa kahdeksan gigatavua, mutta muuta ei tarvitakaan. Laite ei tunnu lainkaan hitaalta, kun liikutaan valikoissa tai selataan kirjaa.

Laitteeseen mahtuu satoja sähkökirjoja esimerkiksi yleisessä epub-tiedostomuodossa, sillä ne vievät harvoin muutamaa megatavua enempää tilaa. PocketBook ilmoittaa itse optimistisesti, että lukulaitteeseen mahtuu jopa 3000 e-kirjaa.

PocketBook Touch Lux 4 -lukulaitteen käyttöönotto vie vain hetken. Käyttäjän pitää vain valita kieli, minkä jälkeen voi ryhtyä lukemaan.

Lukulaitteen mukana tulee lyhyt käyttöohje, mutta se on kirjoitettu niin pienellä tekstillä, että lukemiseen tarvitaan suurennuslasia. Onneksi lukijasta löytyy kattavampi käyttöohje.

Kirjojen lukeminen on suhteellisen helppoa. Koskettipa näyttöä lukemisen aikana mihin kohtaan tahansa, siirrytään kirjan seuraavalle sivulle. Jos kirjaa haluaa selata taaksepäin, pitää painaa yhtä näytön alapuolella olevaa painiketta. Olisi ollut kätevämpää, jos näytön vasenta reunaa painamalla olisi päässyt kirjassa taaksepäin.

Lukulaite on varustettu esiasennetuilla sanakirjoilla, joissa on 24 kieliyhdistelmää, mikä helpottaa vieraskielisten kirjojen lukemista. Painamalla jotain sanaa näytöllä pääsee katsomaan sanan merkityksen sanakirjasta ja näkee samalla esimerkkejä sanan käytöstä.

Touch Lux 4 muistaa, mihin asti olet päässyt kirjassa ja tallentaa sivunumeron nettiin. Näin voit jatkaa lukemista puhelimessa tai tabletissa olevalla PocketBookin sovelluksella, jos sähkökirjojen lukulaite ei satu olemaan mukana.

Mukavana yksityiskohtana mainittakoon, että näytössä olevan taustavalon lisäksi myös virtapainike on valaistu, joten sen löytää helposti pimeässäkin.

 


+ Hyvä näyttö

+ Esiasennetut sanakirjat

– Ei omaa kirjakauppaa

 

Lisätietoja saa valmistajan sivuilta.

Katso päivän hinta hintavertailusivustolta, kuten esimerkiksi Hinta.fi-palvelusta.

 

Conclusion

Hyvä e-kirjojen lukulaite, jossa on kääntämis- ja pilvipalveluominaisuudet. Laitteessa olisi saanut olla myös oma kirjakauppasovellus.

Ominaisuudet

Merkki
PocketBook
Muisti
512 Mt
Tallennustila
8 Gt
Näytön koko
6"
Näytön tarkkuus
1024 x 758 px
Akkukesto
Max kuukauden
Akun kapasiteetti
1500 mAh
Liitännät
Micro-USB
Mitat
16,1 x 10,8 x 0,8 cm
Paino
155 g
Microsd-korttipaikka
On
Verkko
Wi-Fi (802.11n)
Muuta
Formaatit: PDF, PDF(DRM), EPUB, EPUB(DRM), DJVU, FB2, FB2.ZIP, DOC, DOCX, RTF, PRC, TXT, CHM, HTM, HTML, MOBI, ACSM, JPEG, BMP, PNG, TIFF