Kynä kiinnitetään Active2:n yläreunaan.

Samsung Galaxy Tab Active2

Kumireunuksella varustettu kestävä tablet.

tekijä #Taulutietokoneet #Samsung
6.9

Tabletit vaikuttavat helposti anonyymeilta, kun niitä katsoo suljettuna. Etupuolella on suuri musta lasilevy ja takana metallikuori.

Tämä ei kuitenkaan päde Samsung Galaxy Tab Active2:een. Ensinnäkin, laitteen takaosa on iskunkestävää muovia. Toiseksi, takalevyn saa irrotettua kokonaan. Jälkimmäinen seikka selvisi, kun Active2 laitettiin lataukseen, heti kun laite oli purettu pakkauksesta. Akku oli nimittäin laatikon pohjalla, ja akku piti tietysti laittaa ensin paikalleen.

Active2-tablet muistuttaa rakenteeltaan Samsungin vahvistettua Active-puhelinmallia. Itse asiassa, testiin saatu Galaxy Tab Active2 -malli toimii myös ylisuurena puhelimena. Kun takalevy on irrotettu, voi laitteeseen kiinnittää sim-kortin, jolloin tablettia voi käyttää puheluihin ja datan lataamiseen 4G-verkon kautta. Puhelutoiminto toimii hyvin, mutta tabletti on hieman liian suuri yhdellä kädellä pideltäväksi ja näyttää melko hassulta korvalle nostettuna. Parempi vaihtoehto on käyttää bluetooth-headsetia.

Laitteen nopeus on keskitasoa, mutta se ei ole keskeinen asia tässä mallissa. Tärkeää sen sijaan on laitteen vahva ulkokuori. Kuorta kehystää paksu kumireunus, joka jättää näkyviin vain näytön ja liitännät. Laitteen suojaamisen lisäksi vahvistettu kumireunus tarjoaa myös paikan kosketuskynälle, joka voidaan kiinnittää yläreunukseen. Active2:n suojakuori tekee laitteesta erittäin kestävän. Testissä ei sentään yritetty käyttää Active2-tablettia vasarana, mutta laitteen annettiin pudota lattialle noin puolesta metristä, eikä laitteeseen tullut naarmuakaan.

Mukana tulevalla kynällä saa käyttöön nokkelia muistiinpanotoimintoja, joita voi käyttää kaikissa tabletin sovelluksissa. Laitteessa on pieni vieraannuttava viive näytölle kirjoitettaessa, mutta lopputulos muistutti kuitenkin testaajan normaalia käsialaa. Lisäksi muistiinpanotoiminnon avulla on helppo työstää monessa sovelluksessa samaan aikaan.

Laitteen alareunassa on kolme painiketta: kotipainike ja sen molemmin puolin paluupainike sekä viimeksi käytetyt sovellukset. Fyysiset painikkeet ovat aina mukavia, sillä toisin kuin kosketusnäytön painikkeet, fyysiset painikkeet toimivat myös kosteilla sormilla. Active2 on kuitenkin vedenkestävä tablet, joka kestää roiskeita ja ankariakin olosuhteita ulkokäytössä.

Galaxy Tab Active2:n hinta on hieman korkea, kun ottaa huomioon, että näyttö on vain 8-tuumainen. Silti Active2 on hintansa arvoinen, jos tarvitsee todella kestävää tablettia esimerkiksi työkäyttöön tai aktiivilomia varten. Pelkkää sohvakäyttöä varten tarjolla on kevyempiä, nopeampia ja huokeampia vaihtoehtoja.

 

+ Erittäin kestävä
+ Vesitiivis
– Painava
– Nopeus keskitasoa

Katso päivän hinta Samsung Galaxy Tab Active2 -tabletille hintavertailusivustolta, kuten esimerkiksi Hinta.fi-palvelusta.

Arvio

Samsung Galaxy Tab Active2 on hyvä tablet, jos tarvitsee kovaa käsittelyä ja ankaria olosuhteita kestävää tablet-laitetta.

Ominaisuudet

Merkki
Samsung
Suoritin
Exynos 7870
Muisti
3 Gt
Tallennustila
16 Gt
Näytön koko
8"
Näytön tarkkuus
1280 x 800 px
Akun kapasiteetti
4450 mAh
Käyttöjärjestelmä
Android 7.1.1
Mitat
127,6 x 214,7 x 9,9 mm
Paino
419 g
Kamera
8 Mpx automaattitarkenteinen takana, 5 Mpx edessä
Verkko
802.11ac