Samsung Galaxy Tab S3

Samsung Galaxy Tab S3

Erittäin hyvällä näytöllä varustettu suorituskykyinen tablet, jonka mukana tulee kynä.

tekijä #Taulutietokoneet #Samsung
8.7

Samsung on lainannut uuteen Galaxy Tab S3 -taulutietokoneeseensa parhaita piirteitä suosituista puhelinmalleistaan. Tuloksena on tyylikäs ja laadukas tablet-laite.

Näyttö on valmistajan lippulaivapuhelimien tavoin huippuluokkaa. Super-amoled-paneelin väritoisto ja kontrasti ovat erinomaiset. Kuvan mustat alueet ovat lähes yhtä tummia kuin näytön kehys, ja tablet onkin omiaan kuvien ja videoiden katseluun.

Tabletin mukana tulee kynä, jonka avulla voi kirjoittaa muistiinpanoja suoraan näytölle. Kirjoittaminen toimii sujuvasti ja nykimättä, ja tuntuma on sama, kuin kirjoittaisi tussilla lasilevyn pintaan. Ainakin testaajan kohdalla kirjoitusjälki on hyvin lähellä normaalia käsialaa.

Näytön alareunassa on fyysinen kotipainike sekä kaksi hipaisupainiketta paluutoimintoa ja avointen sovellusten luetteloa varten. Kotipainikkeessa on mukana sormenjälkilukija. Lukijan tarkkuudessa oli pientä vaihtelua, ja toisinaan painiketta joutui pyyhkäisemään pariin kertaan, ennen kuin kirjautuminen onnistui.

Galaxy Tab S3:n käyttöliittymä on selkeä ja hyvin toimiva. Liikkuminen kotinäytöillä ja sovellusten välillä sujuu tehokkaan suorittimen ansiosta luistavasti. Kaikki sovellukset avautuvat esiin hidastelematta.

Käyttöliittymään on yhdistetty Flipboard-uutissovellus, jonka saa pyyhkäistyä esiin aloitusnäytön vasemmalta puolelta. Uutissovellus on sinänsä tyylikäs ja helppokäyttöinen, mutta sen uutislähteet ovat vahvasti amerikkalaispainotteisia, eikä tarjolla ole suomenkielistä sisältöä. Sovelluksen voi halutessaan poistaa helposti käytöstä.

Liukkaat lasipinnat

Lasisen näytön lisäksi myös taulutietokoneen takakuori on kokonaan lasia. Kiiltävät pinnat antavat tabletille tyylikkään ulkoasun, mutta sileän ja liukkaan laitteen käsitteleminen voi tuntua ajan mittaan hankalalta. Pyöristetyt reunat parantavat hieman käyttötuntumaa. Käsissä kannattelun sijaan tabletin alareunan tukee kuitenkin mielellään joko syliin tai pöydän pinnalle.

Galaxy Tab S3:n äänenlaatu on kilpailijoitaan parempi. Laitteen kummallakin lyhyellä sivulla on kahdet kaiuttimet, jotka antavat yhdessä varsin hyvän stereovaikutelman sekä vaaka- että pystyasennossa. Lisäksi laitteessa on kuulokeliitäntä ja usb-c-standardin latausliitäntä.

 

+ Erinomainen suorituskyky

+ Laadukas näyttö

– Ailahteleva sormenjälkilukija

Lisätietoja saa valmistajan sivuilta.

Arvio

Samsungin lippulaiva-tablet tarjoaa paljon houkuttelevia ominaisuuksia. Hinta on kuitenkin kilpailijoihin nähden kova.

Ominaisuudet

Merkki
Samsung
Suoritin
Quad Core, 2,15 GHz
Muisti
4 Gt
Tallennustila
32 Gt
Näytön koko
9,7"
Näytön tarkkuus
2048 x 1536 px
Liitännät
USB-C
Käyttöjärjestelmä
Android 7.0
Mitat
23,7 x 16,9 x 0,6 cm
Paino
434 g
Kamera
13 / 5 Mpx
Microsd-korttipaikka
On
Verkko
139.814 (Antutu)