Tabletissa on neljä kaiutinta, jotka soivat aina stereona tabletin asennosta riippumatta.

Samsung Galaxy Tab S4

Samsung Galaxy Tab S4 -tablettia voi käyttää lähes pöytäkoneen tavoin Samsung DeX -järjestelmän avulla.

tekijä #Taulutietokoneet #Samsung
8.8

Samsung Galaxy Tab S3 oli paras Android-tablet, kun viimeksi arvioimme tablet-laitteita suurtestissämme. Nyt Samsung on tuonut myyntiin Galaxy Tab S4 -tabletin, joka on samaa tasoa kuin edeltäjänsä.

Galaxy Tab S4:ssä on lasipäällyste sekä edessä että takana, joten laite on melko liukas käsissä pideltävä. Niinpä laitetta kannattaakin pitää tasaisella alustalla tai jalustassa.

Toisin kuin iPadissa, Galaxy Tab S4:n mukana tulee S Pen -kosketuskynä, jolla voi kirjoittaa nopeasti muistiinpanoja, vaikka näyttö olisi suljettuna. Ohutkärkinen kynä tekee tarkkaa jälkeä, ja kynän käytöstä pitäville on mukavaa, että siitä ei tarvitse maksaa lisähintaa.

Samsungin kosketuskynässä on joitakin lisätoimintoja. Sillä voi esimerkiksi ottaa näyttökuvia, joihin voi kirjoittaa huomautuksia. Kynän piirtämä viiva päivittyy näytöllä lähes välittömästi, joten hyvät ideat on helppo kirjoittaa muistiin, ennen kuin ne unohtuvat.

Hyvä näyttö

Näyttö kuuluu Galaxy Tab S4:n hyviin puoliin. Kyseessä on super amoled -näyttö, mikä tarkoittaa muun muassa erinomaista kontrastia. Tavallinen led-näyttö lähettää valoa kaikkien näytöllä olevien pikseleiden kautta, mutta amoled-näyttö pystyy sammuttamaan jokaisen yksittäisen pikselin, jolloin musta väri näkyy todella mustana eikä tummanharmaana, kuten usein käy led-näytöissä. Sitä osaa arvostaa esimerkiksi videoissa, joissa näytetään tähtitaivasta, tai kun valkoiset lopputekstit rullaavat mustan taustan päällä.

Videoita katsellessa tai musiikkia kuunnellessa oppii arvostamaan tabletin neljää kaiutinta. Ne on tasapainotettu niin, että ääni soi stereona riippumatta siitä, miten päin tablettia kääntää. Kaiuttimissa on hyvä äänentoisto, varsinkin kun laitteen koko otetaan huomioon.

Samsungin Bixby-virtuaaliavustajan saa käyttöön, kun pyyhkäisee aloitusnäytöllä oikealle. Bixbyn saa tuomaan esimerkiksi uutisia ja kalenterimerkintöjä näytölle, mutta Samsungin virtuaaliavustaja ei ole samaa tasoa kuin Googlen vastaava Google Assistant -digiapuri, joten Bixby tuntuu aika turhalta.

Samsung DeX:iä ei sen sijaan voi missään nimessä pitää turhana. DeX on Windowsin kaltainen järjestelmä, johon voi siirtyä kuvaketta napauttamalla. Tyypillisen Android-käyttökokemuksen ja koko näytön täyttävien sovellusten sijaan sovellukset avautuvat liikuteltaviin ikkunoihin, jotka saa suljettua kulman rastipainikkeesta. Tämä helpottaa useiden ohjelmien käyttöä samaan aikaan ja sisällön siirtämistä ikkunasta toiseen.

Samsung DeXiä voi käyttää bluetooth-hiiren tai -näppäimistön kanssa sekä lisävarusteena hankittavan Samsungin oman näppäimistökotelon kanssa. Näin Galaxy Tab S4:llä voi työskennellä kannettavan tietokoneen tavoin.

Neljän gigatavun muistilla ja 64 gigatavun tallennustilalla varustetun Samsung Galaxy Tab S4:n Wi-Fi-versio maksaa 749 euroa ja 4G LTE -versio 799 euroa.

 

+ Pc:n käyttökokemus Samsung Dexin avulla
+ Erinomainen näyttö
– Bixby-virtuaaliavustaja on turha

 

Lisätietoja laitteesta saa valmistajan sivuilta.

Arvio

Galaxy Tab S4 on huippuluokan tablet, jossa on erinomainen näyttö. Vain virtuaaliavustaja Bixby horjuttaa hyvää kokonaisvaikutelmaa.

Ominaisuudet

Merkki
Samsung
Suoritin
Snapdragon 835
Muisti
4 Gt
Tallennustila
64 Gt
Näytön koko
10,5"
Näytön tarkkuus
2560 x 1600 px
Akkukesto
16 t
Akun kapasiteetti
7300 mAh
Liitännät
USB-C
Käyttöjärjestelmä
Android 8.1.0
Mitat
24,9 x 16,4 x 0,71 cm
Paino
482 g
Kamera
13 MP (takana), 8 MP (edessä)
Sim-kortin tyyppi
Nano
Microsd-korttipaikka
On
Verkko
802.11ac
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
Suoritin: 68716, Grafiikka: 77806, Käyttöliittymä: 48044, Muisti: 7944, Yhteensä: 202510