Den gode skærm fylder næsten fronten, så der er ingen fysisk hjemknap.

Samsung Galaxy Tab S5e

Suorituskykyä ohuessa ja kevyessä paketissa.

tekijä #Taulutietokoneet #Samsung
8.3

Samsungin Galaxy Tab S5e on ohut ja kevyt. Sen paksuus on vain 5,5 mm, ja kun se pannaan pöydälle rinnan huippuluokan puhelimien kanssa, moni puhelin vaikuttaa sen rinnalla paksulta ja kömpelöltä. Galaxy Tab S5e onkin Samsungin tähänastisista tableteista ohuin ja kevyin.

Vaikka laite on erittäin ohut, Samsung on saanut siihen mahtumaan neljä erinomaista kaiutinta. Tämän ansiosta stereovaikutelma säilyy, oli laite sitten vaaka- tai pystyasennossa.

Aivan ilmaiseksi ei reilun puolen sentin paksuuteen ole päästy. Hintana on ollut kuulokeliitäntä, jota laitteessa ei ole. Galaxy Tab S5e:n ainoa liitäntä on pohjassa oleva usb-c. Onneksi pakkauksessa on sovitin, jonka avulla kuulokkeet voi liittää usb-c-liitäntään.

Tabletin takasivu on alumiinia. Se on hieman liukas, mutta se luovuttaa lämpöä tasaisesti silloin, kun tabletin prosessori käy täysillä kierroksilla. Kun laite on lisäksi kevyt, sitä on mukava pitää käsissään myös pidempiä aikoja kerrallaan.

Virtakytkin on tabletin sivulla. Se on samalla myös hyvin toimiva sormenjälkitunnistin, jonka avulla kirjautuminen sujuu lähes silmänräpäyksessä.

Galaxy Tab S5e:n suorituskyky vastaa sen hintatasoa. Käyttöliittymä toimii sujuvasti ilman animaatioiden nykimistä tai viivyttelyjä. Laitteen teho riittää myös Play Kaupasta ladatuille vaativille peleille.

Näyttö on Samsungin totuttuun tapaan yksi laitteen parhaita puolia. Se on kookas, kuva on kirkas ja sen kontrasti aivan erinomainen, jopa niin, että valkoinen teksti mustalla taustalla melkein särkee silmiä.

Samsungin heikkouksista on syytä mainita Samsungin digitaalinen avustaja Bixby, joka ei ole samaa tasoa kuin Google Assistant. Bixbykään ei ymmärrä suomea, joten jos siltä haluaa kysyä esimerkiksi säätilaa, se on tehtävä englanniksi. Bixby on kuitenkin keskeinen osa käyttöliittymää, sillä sen saa esiin, kun pyyhkäisee aloitusnäyttöä oikealle.

Wifi-versio maksaa noin 450 euroa, lte-versio noin 530 euroa. Laitteesta on saatavana myös 6/128 Gt versio.

Katso päivän hinta Galaxy Tab S5e:lle hintavertailupalvelusta, kuten esimerkiksi Hintaseurannasta.


+ Hyvä suorituskyky

+ Erinomainen näyttö

– Bixby ei osaa suomea

– Ei kuulokeliitäntää

Arvio

Samsung on oiva valinta sille, joka haluaa pitää tablettia mukanaan jatkuvasti. Laite on erittäin ohut ja kevyt.

Ominaisuudet

Merkki
Samsung
Suoritin
Snapdragon 670
Muisti
4 Gt
Tallennustila
64 Gt
Näytön koko
10,5"
Näytön tarkkuus
2560 x 1600 px
Akun kapasiteetti
7040 mAh
Liitännät
USB-C
Käyttöjärjestelmä
Android 9.0
Mitat
245 x 160 x 5,5 mm
Paino
400 g
Kamera
13 MP / 8 MP
Microsd-korttipaikka
On (max 512 Gt)
Verkko
802.11ac, LTE, Bluetooth
Muuta
Mukana USB Type-C / 3,5 mm:n kuulokesovitin
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
5688 (Geekbench)