Pennen klikkes nemt fast på bagsiden ved hjælp af magneter.

Samsung Galaxy Tab S6

Luksusluokan tablet-laite.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Taulutietokoneet #Samsung
8.8

Kun tablet-laite maksaa suunnilleen saman verran kuin keskiverto kannettava tietokone, voi siihen kohdistaa tavallista suuremmat odotukset – jotka Samsungin Galaxy Tab S6 -luksustablet myös täyttää.

Galaxy Tab S6 on tehokas tablet, jossa sekä Android-käyttöjärjestelmä että kaikki sovellukset toimivat salamannopeasti. Ainoastaan silloin esiintyi pientä nykimistä, kun pitkän sivuston sisältöä vieritettiin nopeasti alaspäin.

Näyttö on yksi Samsungin tabletin vahvuuksista. Näytössä on erinomainen kontrasti, ja suuren tarkkuuden ansiosta kuva on todella terävä.

Galaxy Tab S6 on ohut laite. Takaosa on tehty alumiinista, ja se on melko liukas. Se on ikävä ominaisuus puhelimessa, mutta vielä ikävämpi tabletissa, joka painaa enemmän. Liukkauden vuoksi kädet väsyvät, jos laitetta pitää kädessä pitemmän aikaa. Samsungin puolustukseksi voidaan todeta, että liukas takaosa on yleinen ongelma tableteissa – myös Applen suosituissa iPadeissa.

Sekä tabletin ylä- että alaosan kummallakin sivulla on kaiutin. Se on kätevää, koska stereoäänen saa aikaiseksi riippumatta siitä, miten päin tabletin kääntää. Ääni on voimakas ja selkeä ja soi paremmin kuin useimmilla kilpailijoilla.

Tabletissa ei ole kuulokeliitäntää, joten kuulokkeiden liittämiseksi pitää käyttää bluetooth-yhteyttä. Tai sitten voi hankkia sovittimen usb-c-liitäntään.

Tabletin mukana tulee S Pen -kynä. Vastaavanlaisesta kynästä joutuu pulittamaan satasen verran, jos sellaista haluaa käyttää iPadin kanssa. Samsungin S Pen -kynä sopii loistavasti muistiinpanojen tekemiseen tabletin näytölle. Kirjoitus ilmestyy näkyviin lähes viiveettä, joten kokemus on lähes samanlainen kuin muistivihkoon kirjoittaessa.

Samsungin S Pen -kynää voi käyttää muuhunkin kuin näytölle kirjoittamiseen. Se tarjoaa myös lisää vaihtoehtoja tabletin valikoiden käyttämiseen. Kynä kiinnittyy magneetin avulla tabletin takana olevaan uraan, josta kynä on helppo ottaa tarvittaessa käyttöön. Lisäksi S Pen -kynä alkaa latautua heti, kun sen kiinnittää paikalleen.

Galaxy Tab S6:n wifi-versio maksaa 749 euroa, ja 4g:llä varustettu malli maksaa 799 euroa.

 


+ Upea näyttö

+ Kätevä kynä

– Kallis

Lisätietoja laitteesta saa valmistajan sivuilta.
Katso päivän hinta hintavertailusivustolta, kuten esimerkiksi Hintaopas-palvelusta.

Arvio

Samsungin tablet on huippuluokkaa, ja mukana tulevalla kynällä on helppo kirjoittaa muistiinpanoja.

Ominaisuudet

Merkki
Samsung
Suoritin
Qualcomm Snapdragon 855
Muisti
6 Gt
Tallennustila
128 Gt
Näytön koko
10,5"
Näytön tarkkuus
2560 x 1600 px
Akun kapasiteetti
7040 mAh
Liitännät
Usb-c
Käyttöjärjestelmä
Android 9.0
Mitat
245 x 160 x 5,7 mm
Paino
420 g
Kamera
13 MP + 5 MP (taka), 8 MP (etu)
Sim-kortin tyyppi
-
Microsd-korttipaikka
On (max 1 Tt)
Verkko
802.11ac (Wi-Fi 5)