Samsung Galaxy TabPro S

Samsung Galaxy TabPro S

Suuri tablet kannettavan tietokoneen korvaajaksi.

tekijä #Taulutietokoneet #Samsung
8.6

Samsung Galaxy TabPro S on tablet-laite, joka on tarkoitettu kannettavan tietokoneen korvaajaksi. Laite koostuu vaikuttavan ohuesta 12-tuumaisesta näytöstä ja suojakotelona toimivasta näppäimistöstä. Nämä kaksi osaa saa yhdistettyä toisiinsa helposti ja tyylikkäästi magneetin avulla, jolloin tablet-laitetta voi käyttää kannettavan tietokoneen tavoin.

Käyttöjärjestelmänä on Windows 10, joten laitteella voi käyttää samoja ohjelmia kuin ”oikealla” tietokoneella. Windows-järjestelmästä johtuen iOS- ja Android-laitteille tarkoitettu suuri sovellusvalikoima ei ole kuitenkaan käytettävissä.

Tallennustilaa Galaxy TabPro S:ssä on 128 gigatavua. Siitä noin 80 gigatavua on omassa käytössä, loput menevät Windowsille ja muille järjestelmätiedostoille. Muistia on 4 gigatavua, mikä on alakanttiin, eikä muistin määrää voi lisätä päivittämällä tai muistikortilla. Suorituskyky riittää kuitenkin yleisimpiin käyttötarkoituksiin ja viihteeseen, kuten hd-elokuvien katseluun.

Näytön kuva on kirkas, terävä ja suuritarkkuuksinen. Yhtä aikaa voi olla avoinna useampia dokumentteja tai selainikkunoita, mutta 3:2-kuvasuhde ei ole optimaalinen laajakuvamuodossa oleville elokuville. Se ei kuitenkaan haittaa. Enemmän ärsyttää Samsungin näytönsäästäjät, jotka käynnistyvät, kun tablet on pari minuuttia käyttämättä – riippumatta Windowsin näytönsäästäjien omista asetuksista. Samsungin mukaan tarkoitus on säästää akkua.

Näppäimistössä on ohjauslevy ja näppäimet ovat täysikokoiset. Näppäimet ovat litteät ja ne on sijoitettu niin lähekkäin, että näppäintuntuma ei ole ainakaan aluksi paras mahdollinen. Näppäimistöön tottuu kuitenkin muutamassa päivässä, minkä jälkeen kirjoittaminen sujuu hyvin.

Näppäimistössä ei ole akkua, joten akkukeston nopeaan laskuun voi varautua, kun näppäimistöä käytetään yhdessä tablet-osan kanssa. Ilman näppäimistöä akusta riittää virtaa noin seitsemäksi tunniksi, kun laitetta käytetään taulutietokoneena.

Tablet on varustettu vain yhdellä usb-c-portilla. Tavallista usb-liitäntää ei ole, joten ilman sovitinta laitteeseen ei voi liittää ulkoista kiintolevyä, usb-muistia tai hiirtä.

Lisätietoja ja ostovaihtoehdot saa valmistajan sivuilta.

Arvio

Jos tarvitset reissuystävällistä tietokonetta, jota voi käyttää taulutietokoneena viihteeseen ja tuottavampiin tehtäviin, joihin yleensä käytät pc:tä, on Samsung Galaxy TabPro S aivan loistava työkalu. Näyttö on erinomainen, mutta ulkoisten laitteiden liitäntämahdollisuuksia saattaa kaivata.

Ominaisuudet

Merkki
Samsung
Suoritin
Intel Core m3-6Y30, 0,9 - 2,2 GHz
Muisti
4 Gt
Tallennustila
128 Gt
Näytön koko
12"
Näytön tarkkuus
2160 X 1440 px
Akkukesto
n. 7 t
Liitännät
USB-C
Käyttöjärjestelmä
Windows 10
Mitat
19,8 x 29,0 x 0,6 cm
Paino
696 g
Kamera
5 Mpx
Verkko
Wlan 802.11ac
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
2064 (Passmark Performance -testi)