Acer Aspire 3:ssa on leveä reunus näytön ympärillä.

Acer Aspire 3 A315-41-R7S0

Acerin kannettava tietokone antaa paljon vastinetta rahalle.

tekijä #Tietokone #Acer
7.8

Acer Aspire 3 on yleiskannettava, joka ei yritä vaikuttaa paremmalta kuin mitä se on. Laitteessa ei ole kallista näytönohjainta eikä salamannopeita liitäntöjä. Se on kuitenkin erinomainen kannettava tietokone jokapäiväiseen käyttöön, ja sen hintakin on kohtuullinen.

Näytössä on hyvä kuva niin kauan kuin istuu aivan näytön edessä ja katsoo kohtisuoraan paneelia. Jos näyttöä kääntää hieman ylös- tai alaspäin, värit vääristyvät ja kuva muuttuu epäselväksi.

Grafiikoista huolehtii vaatimaton, suorittimessa yhdysrakenteisena oleva näytönohjain. Se selviää hyvin perustehtävistä, mutta vaativien peligrafiikoiden pyörittämiseen siitä ei ole.

Kannettavassa on suurikokoinen näppäimistö, jonka näppäimissä on hyvä vaste. Näin käyttäjälle ei jää kirjoittaessa epäselväksi, tuliko näppäimiä painettua kunnolla. Muovikuori antaa hieman periksi, kun ranteita lepuuttaa sen päällä, joten rakenteesta jää aavistuksen halpa vaikutelma. Se ei kuitenkaan vaikuta laitteen käytettävyyteen.

Näppäimistössä on myös numeronäppäimistö, jonka näppäimet on sijoitettu melko tiiviisti. Testaajan sormet olivat liian leveät, jotta numeronäppäimistöllä olisi voinut käyttää kolmea sormea rinnakkain. Niinpä taulukko-ohjelmaan piti syöttää numeroita vain etusormella, mutta se sujui silti nopeammin kuin näppäimistön kirjainten yläpuolella olevia numeroita painamalla.

Acer Aspire 3:ssa on erittäin hyvät liitännät. Laitteessa on esimerkiksi hdmi-liitäntä ja sd-muistikortinlukija. Kannettavassa on myös johdollinen verkkoliitäntä (gigabit ethernet), joka alkaa olla jo harvinaisuus nykyään.

Aspire 3:n suorituskykyä mittaavien nopeustestien tulokset olivat keskinkertaisia. Kannettavalla ei kuitenkaan ollut vaikeuksia toistaa esimerkiksi hd-videoita Youtubesta eikä pyörittää yleisimpiä Windows-ohjelmia.

Jos hinta on ratkaiseva tekijä uutta kannettavaa tietokonetta ostaessa, niin Acer Aspire 3 on ehdottomasti hyvä vaihtoehto.

 

+ Hyvät liitännät
+ Edullinen hinta
– Keskinkertainen suorituskyky

 

Lisätietoja saa valmistajan sivuilta.

Arvio

Acer Aspire 3 ei ole ominaisuuksiltaan täydellinen, mutta se tarjoaa kuitenkin paljon hintaansa nähden.

Ominaisuudet

Merkki
Acer
Tyyppi
Kannettava tietokone
Suoritin
AMD Ryzen 3 2200U
Näytönohjain
AMD Radeon Vega 3
Muisti
4 Gt
Tallennustila
128 Gt SSD
Näytön koko
15,6"
Näytön tarkkuus
1920 x 1080 px
Verkko
Wlan 802.11ac
Mitat
38 x 26 x 2,5 cm
Paino
2,3 kg
Kosketusnäyttö
Ei
Käyttöjärjestelmä
Windows 10 Home
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
2251