Acer Aspire S24

All-in-one-pc:n jalustaan sisällytetty latausalusta lataa Qi-standardia tukevan puhelimen langattomasti.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Tietokone #Acer
7.6

Acer Aspire S24 on all-in-one-pc eli näyttötietokone, joka riittää ominaisuuksiltaan korvaamaan perinteisen pöytäkoneen, mutta on sitä salonkikelpoisempi.

Perinteinen pöytätietokone on yleensä rakennettu suureen ja tylsän näköiseen metallikoteloon, josta lähtee johtoja näytölle, virtalähteelle, hiirelle ja näppäimistölle. Acer Aspire S24 on sen sijaan rakennettu näytön jalustaan, joten näytöstä on pystytty tekemään ohut ja tyylikäs. Näytön takaosaan pitää liittää vain virtajohto, minkä jälkeen tietokone on valmis käyttöön.

Aspire S24:n mukana tuleva hiiri ja näppäimistö ovat langattomia, mikä korostaa näyttötietokoneen pelkistettyä tyyliä. Hiiri ja näppäimistö käyttävät samaa langatonta sovitinta, joten se vie vain yhden tietokoneen usb-porteista.

Ohuesta muovista valmistetut hiiri ja näppäimistö ovat laadultaan alle keskitason. Näppäimistö antaa periksi, kun sen keskellä olevia näppäimiä painaa, ja hiiri on liian pieni miehen kouraan.

Täysteräväpiirtoisessa ips-näytössä on hyvä kuva ja laajat katselukulmat. Näyttöä voi kallistaa taaksepäin, niin että siihen näkee kohtisuoraan, vaikka näyttö ei aivan silmien tasolla olisikaan.

Koska kaikki elektroniikka on piilotettu jalustaan, Acerin näytöstä on saatu erittäin ohut. Sen paksuus on vain kuusi millimetriä, ja näytön yläosassa sekä sivuilla olevat reunukset ovat myös ohuet. Näytön alaosassa on kullanvärinen reunus, kuten myös jalustan etureunassa.

Varsi, joka yhdistää näytön jalustaan, on melko hento, ja jos tietokone ei ole riittävän tukevalla alustalla, näyttö saattaa hieman heilua.

Aspire S24 on ennen kaikkea hyvännäköinen tietokone, mutta myös suorituskyky on aivan kohtuullinen hintaan nähden. Laitteessa ei ole erillistä näytönohjainta pelejä tai muita vaativia graafisia tehtäviä varten, mutta muuten tietokoneen nopeudessa ei ole valittamista.

Pari ässää hihassa

Acerin näyttötietokoneessa ei ole yhtä paljon liitäntöjä kuin perinteisessä pöytäkoneessa, mutta Aspire S24:llä on pari ässää hihassaan. Tietokoneen takaosassa olevaan hdmi-sisääntuloon voi liittää lisälaitteen, kuten blu-ray-soittimen tai pelikonsolin.

Tietokoneen jalustassa oleva merkki paljastaa, että jalustassa on Qi-latausalusta. Qi-standardia käytetään langattomaan lataukseen muun muassa monissa Samsungin, Applen ja Huawein puhelimissa. Kun Qi-standardia tukevan puhelimen asettaa Aspire S24:n jalustassa olevan merkin päälle, puhelin latautuu samalla, kun tietokoneella työskennellään. Langaton lataus ei toimi aivan yhtä nopeasti kuin langallinen, mutta se on ratkaisuna kätevä.

Acerin näyttötietokoneessa on kiinteät stereokaiuttimet erillisellä bassokaiuttimella, jonka luvataan tuottavan jykevän basson musiikkia kuunneltaessa tai elokuvia katsottaessa. Käytännössä bassoa ei juuri erota. Äänessä on sama hieman purkkimainen kaiku kuin monissa kannettavissa tietokoneissa. Kiinteät kaiuttimet kelpaavat kuitenkin hyvin Windowsin ääniin ja YouTube-videoiden katseluun.

 


+ Langaton lataus
+ Voi käyttää tavallisena näyttönä
– Kehno ääni
– Huono hiiri ja näppäimistö


Lisätietoja laitteesta saa valmistajan sivuilta.

Conclusion

Acerin näyttötietokoneessa on hyvä suorituskyky hintaan nähden, mutta hiiri ja näppäimistö olisivat saaneet olla paremmat.

Ominaisuudet

Merkki
Acer
Tyyppi
All-in-one-pc
Suoritin
Intel Core i5, 8250U
Näytönohjain
Intel UHD Graphics 620
Muisti
8 Gt
Tallennustila
256 Gt SSD
Näytön koko
23,8" IPS
Näytön tarkkuus
1920 x 1080 px
Usb-portit
3 x USB 3.0, 1 x USB 2.0, 1 x USB-C 3.0
Liitännät
SD-muistikortinlukija, HDMI-tulo, HDMI-lähtö
Verkko
Gigabit ethernet, 802.11ac
Mitat
54 x 41 x 0,6 cm
Kosketusnäyttö
Ei
Käyttöjärjestelmä
Windows 10 Home
CPU Mark
7961
2D Mark
618
3D Mark
Memory Mark
1995
Disk Mark
5369
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
4088