Den øverste række taster kan fx skrue op og ned for lyden eller skærmens lysstyrke.

Acer Chromebook 311

Tätä edullisempaa kannettavaa on vaikea löytää. Acerin Chromebook 311 on loistava pieni tietokone, joka taipuu moneen käyttöön.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Tietokone #Acer
8.1

Acer Chromebook 311 -tietokoneessabon kaksi merkittävää etua: keveys ja edullisuus. Kun nämä seikat pitää mielessä, useimmat sen puutteista voi itse asiassa antaa anteeksi.

Laite ei esimerkiksi ole erityisen nopea. Tämän voi huomata erityisesti, jos Chromessa on useita verkkosivuja auki samanaikaisesti. Tietokone saattaa tuumata hetken, jos sille antaa monta tehtävää yhtä aikaa. Myös liitäntävaihtoehtojen valikoima on melko suppea. Vasemmalla puolella on USB-C-liitäntä, joka toimii samalla virtaliittimen tuloporttina. Sen vieressä on kuulokeliitäntä.

Oikealla puolella on vain perinteinen USB-portti ja aukko Kensington-lukolle, jolla tietokoneen voi suojata varkailta. USB-portti on vain USB 2.0, joten sen kautta ei voi esimerkiksi siirtää tiedostoja nopeasti ulkoiselle kiintolevylle.

Kyseessä ei siis ole mikään erityisen hyvin varusteltu tietokone. Mutta jos tarkoituksena on tehdä kevyitä toimistotöitä Google Docs -ohjelmassa ja surffata verkossa, parempaa tarjousta on vaikea löytää.

Käytimme Chromebook 311 -tietokonetta ensisijaisena työkoneenamme muutaman päivän ajan. Teimme nettihakuja ja kirjoitimme artikkeleita, eikä meidän tarvinnut missään vaiheessa vaihtaa tehokkaampaan laitteeseen. Näyttö ei ole kosketusnäyttö, mutta sen kuva on hyvä ja kohtuullisen tarkka. Näppäimistöllä on hyvä kirjoittaa – varsinkin kun ottaa huomioon, miten pieni ja ohut tietokone on. On kuitenkin hieman outoa, että Acer on päättänyt merkitä näppäimiin pienet kirjaimet yleisemmin käytettyjen isojen kirjainten sijaan. Kirjoittaminen voi niiden vuoksi vaikeutua hieman, ellei ole tottunut näpyttelemään näppäimistöön katsomatta. Esimerkiksi i-, j- ja l-näppäimet muistuttavat toisiaan liikaa.

Koneen käyttöjärjestelmänä on Chrome OS, jonka kautta voi käyttää monia hyviä sovelluksia. Useimmat käyttäjät pärjäävät luultavasti pelkillä Googlen omilla sovelluksilla. Koska koneessa voi käyttää sekä Android- että Chrome OS -sovelluksia, jokaiseen käyttötarkoitukseen on helppo löytää sopiva sovellus.


+ Huippuhinta

+ Pieni ja kevyt

– Ei kovin nopea

Conclusion

Acer Chromebook 311 on loistava ostos, jos tarvitset kevyen kannettavan tietokoneen helppoihin tehtäviin.

Ominaisuudet

Merkki
Acer
Tyyppi
Chromebook - kannettava tietokone
Suoritin
MediaTek MT8183, 2 GHz
Muisti
4 GB
Tallennustila
64 GB SSD
Näytön koko
11,6"
Näytön tarkkuus
1366 x 768 px
Usb-portit
1 x USB C 3.2 Gen 1, 1 x USB 2.0
Liitännät
Kuulokeliitäntä
Verkko
Wi-Fi 5
Mitat
29,02 x 20,6 x 1,88 cm
Paino
998 gr
Akkukesto
Noin 15 tuntia
Kosketusnäyttö
Ei
Käyttöjärjestelmä
Chrome OS
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
Geekbench 297 single CPU, 1389 Multi-core CPU