Musepladen er stor og reagerer hurtigt.

Acer Chromebook 514

Acerin Chromebook 514 on monipuolinen toimistotietokone, jonka hinta sopii useimpien budjettiin.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Tietokone #Acer
9.0

Jos Windows ei ole tietokoneessa välttämätön, Acerin Chromebook 514 on hyvä vaihtoehto edulliseen hintaan.

Acerilla on jo vuosien ajan ollut tapana pitää kiinni tietokoneidensa nimistä, ja tämä nyt testaamamme Chromebook 514 on aiemman samannimisen mallin onnistunut päivitys.

Jos tietokoneessa olisi Windows 11, sen sisältämä Intel Pentium -prosessori saisi käyttöjärjestelmän luultavasti tuntumaan hitaalta. Googlen ChromeOS-käyttöjärjestelmä ei kuitenkaan edellytä prosessorilta yhtä paljon tehoa, eikä koneella ollut missään vaiheessa ongelmia Chrome­OS-käyttöjärjestelmän tai sovellusten pyörittämisessä. Käytimme Chromebook 514:ää muun muassa tekstinkäsittelyyn Google Docsissa, taulukkolaskentaan Google Sheetsissä ja verkossa surffailuun Chrome-selaimella, emmekä juuri kaivanneet tavallista Windows-konettamme.

Chromebook 514:n vahvin puoli on sen sisäänrakennettu SSD-levy, johon mahtuu 256 gigatavua dataa. Se nopeuttaa sekä Chrome OS:n käynnistymistä että samalla avautuvien sovellusten lataamista, mutta ei juurikaan vaikuta akkuun, joka kestää täyden työpäivän.

Näppäimistössä on tyypillinen valikoima Chromebookin pikanäppäimiä. Ylärivin näppäimissä on kuvakkeet Windows-tietokoneista tuttujen F-näppäinten sijasta. Pikanäppäimillä­ voi muun muassa ohjata ääntä ja avata asetuksia.

Chromebook 514:ssä ei ole montaa liitäntävaihtoehtoa. Yhdessä reunassa on pari USB-C-porttia ja toisessa USB-A-portti. USB-C-portteja käytetään myös tietokoneen virran syöttämiseen. Jos ne olisivat vastakkaisilla puolilla, kokonaisuus olisi hieman joustavampi. 

Chromebook 514 vaikuttaa todellista kalliimmalta, koska sen rakenne on laadukas ja alumiinikotelo vankka. Upea näyttö on niin valovoimainen, että tietokonetta voi käyttää ulkona päivänvalossa. Näytön resoluutio on vain Full HD, mutta sen terävyys on silti hyvä, koska se ei ole kooltaan kovin suuri.


+ Hintaansa nähden hyvä pieni tietokone

+ Vankka alumiinirunko

– Vähän liitäntöjä

Conclusion

Acerin Chromebook 514 on monipuolinen toimistotietokone, jonka hinta sopii useimpien budjettiin.

Ominaisuudet

Merkki
Acer
Tyyppi
Chromebook
Suoritin
Intel Pentium Gold 7505
Muisti
8 Gt
Tallennustila
256 Gt
Näytön koko
14 tuumaa
Näytön tarkkuus
1920 x 1080 pixels
Usb-portit
2 x USB-C, 1 x USB-A
Liitännät
HDMI, SD-port
Verkko
Wi-Fi 6
Mitat
32,3 x 22 x 1,9 cm
Paino
1,37 kg
Käyttöjärjestelmä
ChromeOS