Chromebook Spin voidaan taittaa, jolloin se pysyy pystyssä. Mukana tulee Stylus-kynä.

Acer Chromebook Spin 13

Kannettavan ja tabletin yhdistelmä, joka käyttää Chrome OS -järjestelmää.

tekijä Henrik Ræder Clausen #Tietokone #Acer
8.8

Acer Chromebook Spin 13 ei ole aivan tavallinen kannettava tietokone, sillä se muuttuu tablet-laitteeksi, kun näyttöä käännetään 360 astetta. Lisäksi laitetta voi käyttää teltta-asennossa, jolloin se sopii hyvin kuvien ja esitysten katseluun.

Laite on varustettu Intel Core i3 -suorittimella, neljän gigatavun muistilla, 64 gigatavun ssd-levyllä ja integroidulla näytönohjaimella. Kosketusnäyttö on 13,5-tuumainen ja sen tarkkuus on 2256 x 1504 pikseliä. Laitteessa on kaksi usb-c-porttia ja yksi usb 3.0 -portti. Hdmi-liitäntää ei ole.

Chromebook Spin 13:a on miellyttävä käyttää. Laite on nopea, näytössä on hyvä kuvanlaatu ja melko litteällä näppäimistöllä on mukava kirjoittaa. Akkukestoksi ilmoitetaan jopa 10 tuntia, mutta päivittäisessä käytössä se on lähempänä kuutta tuntia.

Laite toimii hyvin sekä kannettavana tietokoneena että tablet-laitteena, ja teltta-asennossa se pysyy hyvin pystyssä. On silti hieman erikoista, että kuva ei käänny automaattisesti, mutta se hoituu käsisäädöllä.

Näppäimistö menee järkevästi pois päältä, kun se käännetään alaspäin. Chromebook painaa kuitenkin 1,5 kiloa, joten sitä on parempi pitää pöydällä kuin kädessä.

Liitäntöjä on vähemmän kuin yleensä kannettavissa. Ideana on, että kaikki tarvittava hoituu langattomasti wlanin ja bluetoothin kautta tai usb-c-liitäntöjen kautta. Ulostulo lisänäytölle olisi hyvä lisä, mutta lisänäytön saa kiinni usb-c-porttiin liitettävän erityisen sovittimen avulla. Toinen mekaaninen harmi on se, että tuuletin muuttuu kovin kiireiseksi, kun Chromebookia käyttää perinteisenä kannettavana tietokoneena.

Käyttöjärjestelmänä on Googlen Chrome OS ja tietokoneen pitää olla aina yhteydessä internetiin. Järjestelmä perustuu Google Drive- ja muille Googlen nettipalveluille, ja suurin osa työskentelystä tapahtuu Chrome-selaimessa. Se pätee esimerkiksi Gmailin käyttöön ja dokumenttien muokkaukseen Google Docs -työkalulla.

Chrome OS -järjestelmän vuoksi laitteessa ei voi käyttää Windows-ohjelmia. Sen sijaan Google ja Acer ovat saaneet Android-sovellukset toimimaan Chrome OS -järjestelmässä, joten käytettävissä on todella suuri valikoima sovelluksia. Sovellusten käyttäminen ikkunoissa näyttää hieman erikoiselta, mutta se toimii hyvin.

Selaimen nopeus on tärkeää, kun kaikki tapahtuu pilvessä, ja Chromebook Spin pärjää tässä hienosti. Speedometer-testiohjelma antoi tulokseksi 78,25 pistettä, kun perinteinen tietokone saa noin 50 pistettä. Tulos vastaa vaikutelmaa, että kaikki tapahtuu Chromebookissa vauhdikkaasti.


+ Kätevä hybridimalli
+ Vankkarakenteinen
+ Hyvä suorituskyky
+ Mukava näppäimistö
– Aika vähän liitäntöjä

Katso päivän hinta Acer Chromebook Spin 13 -hybridille hintavertailupalvelusta, kuten esimerkiksi Hintaoppaasta.

Conclusion

Vankkarakenteinen ja paras tähän asti testaamamme Chromebook. Nettipalveluiden käyttö sujuu nopeasti ja miellyttävästi.

Ominaisuudet

Merkki
Acer
Tyyppi
Chromebook Spin 13
Suoritin
Intel Core i3 8130U, 2,2 GHz
Näytönohjain
Intel UHD Graphics 620
Muisti
4 Gt
Tallennustila
64 Gt
Näytön koko
13,5"
Näytön tarkkuus
2256 x 1504 px
Usb-portit
2 x usb-c, 1 x usb 3.0
Liitännät
Kuulokeliitäntä, microsd-muistikortinlukija
Verkko
Wi-Fi 5
Mitat
30,9 x 24,9 x 1,6 cm
Paino
1,5 kg
Akkukesto
6 t
Kosketusnäyttö
On
Käyttöjärjestelmä
Chrome OS
Muuta
Toimii myös tablet-laitteena
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
Speedometer: 78,25