Computeren kan nemt forvandles til en tablet ved at klappe skærmen om bag på computeren.

Acer Chromebook Spin 513 – CP513-1HS3N1

Spin 513 on hyvä, pieni ja edullinen kannettava toimistotietokone, joka kattaa useimpien käyttäjien tarpeet.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Tietokone #Acer
8.4

Acerin Chromebook Spin 513 on mainio pieni toimistotietokone, jossa on monia upeita yksityiskohtia.

Sen voi esimerkiksi muuttaa tabletiksi kiepauttamalla näytön kokonaan taakse. Muuntaminen sujuu hyvin, sillä tietokone on kevyt, mutta siinä on silti tukevat saranat tietokoneen ja näytön välissä.

Näytön kuva on laadukas. IPS-tyyppinen paneeli tarjoaa hyvät katselukulmat, ja näyttöä voi mainiosti katsoa myös hieman viistosta. Kirkkaus ja kontrasti ovat hyvät, ja kosketusnäytön ansiosta tietokoneella voi työskennellä pitämättä sormia koko ajan näppäimistöllä.

Viimeksi mainittua ominaisuutta oppii nopeasti arvostamaan, sillä näppäimistö on yksi Spin 513:n heikoista kohdista: näppäimet painuvat alaspäin vain hieman, eikä käyttäjä voi kunnolla arvioida, milloin tietokone havaitsee näppäimen painalluksen. Näppäimet on valaistu alapuolelta valkoisella ledivalolla. Kirjaimet ja numerot on helppo lukea, mutta olisimme toivoneet näppäimiin pienten sijaan isoja kirjaimia. Onhan pieniä varsinkin kiireessä hieman vaikeampi tulkita, ja esimerkiksi i, t ja l voivat mennä sekaisin. Näppäimistön pienet kirjaimet ovat kuitenkin Chromebookien tunnusmerkki, joten tästä ei voi syyttää Aceria.

Googlen Chrome OS -käyttöjärjestelmä toimii Spin 513:ssa niin kuin pitääkin. Kokeilimme muutamia Google Play Kaupasta saatavia vaativampia pelejä, ja ne toimivat moitteetta. Tässä tietokoneessa on muiden Chromebookien tapaan laaja valikoima ilmaisia ohjelmia, joita voi käyttää tietokoneella työskentelyyn. Docs- ja Sheets-ohjelmat sisältävä Googlen oma toimistopaketti riittää useimmille käyttäjille tekstinkäsittelyyn ja taulukkolaskentaan.

Pystyimme käyttämään tietokonetta akulla koko työpäivän ajan, ja päivän päätteeksi virtaa oli jäljellä vielä 15 prosenttia. Lataus tapahtuu USB-kaapelilla ja virtalähteellä, jota ei ole koolla pilattu. Spin 513 ei kaiken kaikkiaankaan ole tietokone, jonka kantaminen olisi rasittavaa.

+ Hyvä akkukesto

+ Tyylikäs näyttö

– Huono näppäimistö

Conclusion

Spin 513 on hyvä, pieni ja edullinen kannettava toimistotietokone, joka kattaa useimpien käyttäjien tarpeet.

Ominaisuudet

Merkki
Acer
Tyyppi
Chromebook
Suoritin
Snapdragon SC7180
Muisti
8 Gt
Tallennustila
64 Gt eMMC
Näytön koko
13,3"
Näytön tarkkuus
1920 x 1080 pixels
Usb-portit
3 x USB 3.2 Gen. 1, 2 x USB-C Gen. 2
Verkko
Wi-Fi 5
Mitat
31 x 20,9 x 1,56 cm
Paino
2,03 kg
Käyttöjärjestelmä
Chrome OS
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
GeekBench 5.0: 466 single core, 1193 Multi-Core