Der er rigeligt med luft mellem skærm og tastatur, så skærmen sidder højere end på en typisk bærbar pc.

Acer Nitro 5 AN515-58-71MH

Acer Nitro 5 on erinomainen tietokone pysyvästi työpöydälle, mutta varaudu pieneen vastatuuleen.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Tietokone #Acer
8.9

Acer Nitro 5 on kooltaan ja painoluokaltaan suuri kannettava tietokone, joka sopii parhaiten pidettäväksi yhdessä paikassa työpöydällä.

Tietokoneen paino on hieman alle 2,5 kg, ja siinä on sekä numeronäppäimistö että reilun kokoinen näyttö, jonka ympärillä on leveä kehys. Tätä tietokonetta ei siis ole kätevä ottaa mukaan laukkuun joka päivä.

Isokokoinen tietokone on kuitenkin pakattu täyteen parasta elektroniikkaa. Suoritin, näytönohjain ja SSD ovat luokkansa nopeimpia, ja sen kyllä huomaa tietokonetta käytettäessä. Kaikki Windowsissa toimii luonnollisesti täysin ilman viivettä, ja voit pelata vaativimpiakin 3D-pelejä ongelmitta. Kuulokkeille on kuitenkin tarvetta, sillä tuulettimien melutaso on erittäin korkea erityisesti silloin, kun näytönohjain joutuu paiskimaan töitä. Kun suoritimme testiohjelman tietokoneen suorituskyvyn mittaamiseksi, puhaltimet käynnistyivät ja puhalsivat muutaman paperin pöydältä lattialle. Toisin sanoen pieniä paikallisia myrskyjä voi esiintyä sekä tietokoneen takana että sen sivuilla, missä suuret jäähdytysaukot sijaitsevat.

Puhaltimia voidaan ohjata Acerin Windows-ohjelmalla nimeltä NitroSense. Nostimme huviksemme kierrosluvun maksimiin, jolloin tuulettimet jyrisivät peräti yli 7 000 kierrosta minuutissa. Onneksi Nitro 5 hallitsee jäähdytystä hyvin, joten tietokone on lähes äänetön käytettäessä vain Windowsin toimisto-ohjelmaa. Sekä lisälaitteiden että kaapeliverkon liittämiseen on hyvät mahdollisuudet, ja tietokoneessa on myös Thunderbolt 4 -portti, jonka avulla voit esimerkiksi liittää siihen lisänäytön. Osa liitännöistä, kuten virtaliitäntä, on siirretty takaosaan. On melko kätevää, että ne ovat piilossa pois tieltä, koska tämän kokoluokan tietokonetta ei tarvitse pakata laukkuun joka päivä.

Näyttö sopii hyvin sekä pelaamiseen että toimistotyöhön. Siinä on himmeä pinta ja hyvä kirkkaus, ja sen 144 Hz:n virkistystaajuus saa esimerkiksi action-pelien grafiikan näyttämään upealta silloin, kun näytöllä tapahtuu paljon.

Näytön edessä on näppäimistö, joka on parasta mitä kannettavaan tietokoneeseen on mahdollista saada. Näppäimet ovat pehmeät ja reagoivat hyvin, ja mielestämme on aina mukavaa, että käytettävissä on numeronäppäimistö perheen budjettitaulukon numeroiden syöttämistä tai Windowsin laskinohjelman nopeaa käyttöä varten.


+ Tehokas

+ Laajat liitäntämahdollisuudet

– Voimakkaaat tuulettimet

Conclusion

Acer Nitro 5 on erinomainen tietokone pysyvästi työpöydälle, mutta varaudu pieneen vastatuuleen.

Ominaisuudet

Merkki
Acer
Suoritin
Intel Core i7-12700H
Näytönohjain
NVIDIA GeForce RTX 3060, 6 Gt
Muisti
16 Gt
Tallennustila
512 Gt SSD NVMe
Näytön koko
15,6"
Näytön tarkkuus
2560 x 1440 pixels
Usb-portit
1 x USB-C 3.2 Gen 2, 1 x USB 3.2 Gen 2, 2 x USB 3.2 Gen 1
Verkko
Wi-Fi 6
Mitat
36 x 27,1 x 2,6 cm
Paino
2,49 kg
Käyttöjärjestelmä
Windows 11 Home 64-bit
CPU Mark
26487
2D Mark
477
3D Mark
14343
Memory Mark
2773
Disk Mark
33909
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
4980