Testissä Acer Nitro 5

Acer Nitro 5

Tehokas kannettava tietokone Intel Core i7-suorittimella ja Nvidia GeForce GTX 1050 Ti -näytönohjaimella.

tekijä #Tietokone #Acer
7.7

Acer Nitro 5 on pelikannettava, joka tarjoaa suorituskykyiset komponentit kohtuulliseen hintaan – minkä kyllä huomaa materiaalien valinnassa.

Kyseessä on kuitenkin tehokas tietokone, jossa on sekä ssd-levy että perinteinen kiintolevy.

Muotoilultaan Acer Nitro 5 on tyylikäs, ja sen mattamusta pinta sopii hyvin yhteen punaisen saranan kanssa. Käteen otettaessa kannettava tuntuu kuitenkin hieman muoviselta. Siinä on toki metallikuoret, mutta ne taipuvat helposti painettaessa.

Saman asian huomaa, kun kirjoittaa näppäimistöllä ja lepuuttaa ranteita. Ranteiden alla oleva näppäimistön alaosa ja näppäimistö joustavat alaspäin näppäimiä painettaessa.

Näppäimistön materiaali tuntuu jokseenkin halvalta, mutta se lienee makuasia. Näppäimistöön on kuitenkin saatu mahdutettua sekä numeronäppäimistö että nuolinäppäimet poistamalla oikeanpuoleinen Windows-näppäin. Se on hyvä idea.

Nopea suoritin

Kitisevän rungon sisältä löytyvät nopea Intel Core i7 -suoritin, Nvidia GeForce GTX 1050 Ti -näytönohjain ja kahdeksan gigatavua muistia. Kaikki jokapäiväiset tehtävät hoituvat erinomaisesti – jopa ilman että kannettava kuumenee sanottavasti. Tehokas suoritin ja näytönohjain mahdollistavat jopa useimpien uusimpien pelien pelaamisen, mutta osa grafiikkatehosteista on syytä ottaa pois päältä.

Liitäntöjen määrä on melko tavanomainen tämän hintaluokan kannettavalle. Laitteessa on kolme usb type-a -liitäntää ja yksi usb type-c -liitäntä.

Näyttö on keskitasoa. Koska kyseessä on ips-näyttö, ovat katselukulmat laajat. Näyttö on kirkas ja värintoisto erinomainen olematta kuitenkaan liian pramea.

 

+ Nopea suoritin
+ Pelien grafiikat
– Keskinkertaiset materiaalit

Lisätietoja saa valmistajan sivuilta.

Arvio

Acer Nitro 5 sopii käyttäjälle, joka haluaa käyttää kannettavaa tietokonetta jokapäiväisten tehtävien lisäksi myös graafiseen työskentelyyn ja pelaamiseen. Laitteisto on tehokas ja hintakin siedettävä, mutta materiaalit jättävät toivomisen varaa.

Ominaisuudet

Merkki
Acer
Tyyppi
Kannettava tietokone
Suoritin
Intel Core i7-7700HQ
Näytönohjain
Nvidia GeForce GTX 1050 Ti 4 Gt
Muisti
8 Gt
Tallennustila
256 Gt SSD & 1 Tt HDD
Näytön koko
15,6"
Näytön tarkkuus
1920 x 1080 px
Usb-portit
2 x USB 2.0, 1 x USB 3.0, 1 x USB 3.1 Type-C
Liitännät
HDMI, Ethernet, 3.5 mm audio, SD, SDHC, SDXC
Verkko
802.11ac
Mitat
39 x 26,6 x 2,68 cm
Paino
2,7 kg
Akkukesto
Max 7 t
Kosketusnäyttö
Ei
Käyttöjärjestelmä
Windows 10
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
Passmark-testi: 3867