Acer Predator 17

Vääntövoimainen ja painava peto kannettavaksi.

tekijä Mikkel Jacobsen #Tietokone #Acer
9.0

Tehokas pelitietokone ei ole nykyään enää vain pöytäkone, jonka suuri kotelo on varustettu välkkyvin valoin. Tietokonevalmistajien välille on syntynyt viime vuosina ystävällismielinen kilpailu siitä, kuka tekee tehokkaimman laukkuun mahtuvan pelikoneen. Nyt arvioitavana on Acerin viimeisin tarjokas tähän kisaan.

Innostuneelle lukijalle saattaa olla karhunpalvelus kutsua Acer Predator 17:ää “kannettavaksi” tietokoneeksi. Laite painaa peräti 4,35 kiloa, joten sen kuljettaminen ei ole mitään kevyttä puuhaa. Ja virtalähteen mukana painoa tulee vielä joitakin satoja grammoja lisää. Kuljettamiseen on ainakin syytä varata kestävä laukku tai reppu.

Predator 17:n painoon on hyvä syy. Laite on varustettu tehokkailla ja järeillä komponenteilla, jotka pystyvät pyörittämään ongelmitta kaikenlaisia ohjelmia, pelejä ja virtuaalitodellisuutta. Rautapuoli on ympäröity paksuilla kuorilla, joihin kaikki sisuskalut istuvat hyvin. Koteloinnin massiivisuus lisää entisestään kokoonpanon raskasta ilmettä.

Akku ylitöissä
Akkukesto on sinänsä hyvä, mutta ei lyö mitään ennätyksiä, kun ottaa huomioon tehokkaan laitteiston kulutustarpeen. Raskasta ohjelmaa käytettäessä virtalähde pitää kaivaa esiin jo muutaman tunnin kuluttua.

Predator 17 painaa ja vie tilaa todella paljon ollakseen kannettava tietokone. Sitä voisikin verrata 1990-luvun puolivälin varhaisiin malleihin, jotka olivat niin kookkaita, että ne täyttivät koko sylin.

Acer Predator 17 sopii parhaiten käyttäjälle, joka tarvitsee erittäin tehokkaan tietokoneen, mutta jolla ei ole tarvetta kuljettaa sitä mukanaan kuin harvoin. Muun ajan kannettavalla on vakituinen paikka pöydällä, ja laitteeseen on kytketty hiiri ja suurempi näyttö. Tavalliseksi kannettavaksi tietokoneeksi Predator 17 on turhan suuri ja kallis.

 

+ Erittäin nopea
– Suuri ja painava
– Ei kovin kannettava

Lisätietoja Acer Predator 17 -kannettavasta saa valmistajan sivuilta.

Arvio

Acer Predator 17 tarjoaa raakaa voimaa, mutta on niin järkälemäinen, että sitä on vaikea suositella tavallista kannettavaa tietokonetta etsivälle.

Ominaisuudet

Merkki
Acer
Suoritin
Intel Core i7 (6. Gen) 6700HQ / 2.6 GHz (3.5 GHz) / 6 Mt Cache
Näytönohjain
Nvidia GeForce GTX 1070
Muisti
16 Gt
Tallennustila
512 Gt SSD
Näytön koko
17.3"
Näytön tarkkuus
1920 x 1080 px
Verkko
802.11ac, Bluetooth 4.1, Gigabit Ethernet
Mitat
42.3 cm x 32.15 cm x 3.97 cm
Paino
4,35 kg
Akkukesto
Max 3 t
Käyttöjärjestelmä
Win 10 Home 64-bit
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
4454,7 i Passmark