Testissä Acer Predator Helios 300 - pelikannettava tehokkaalla näytönohjaimella, ssd-levyllä ja kuusiytimisellä Core i7 -suorittimella.

Acer Predator Helios 300

Erittäin tehokas pelikannettava

tekijä #Tietokone #Acer
8.5

Ei ole epäilystäkään, mitä tarkoitusta varten Acer Predator Helios 300 -kannettava on tehty: Predator-nimi, suuri näyttö ja musta/punainen design huutavat kovalla äänellä ”Peli”.

Samaan asiaan viittaa se, että pelaamiseen usein käytettyjä WASD-näppäimiä on korostettu punaisella valolla.

On hienoa, että tämän kokoluokan kannettava tietokone ei paina kolmea kiloa enempää, mutta lisää painoa tulee melko kookkaasta virtalähteestä.

Predator Helios 300:n fyysinen laatu on kunnossa, vaikka se ei teekään suurta vaikutusta.

Testiin saadussa mallissa on nopea, kuusiytiminen Intel Core i7 -suoritin ja GeForce GTX 1060 -näytönohjain, joka on yksi tehokkaimmista kannettaviin tietokoneisiin saatavana olevista näytönohjaimista.

256 gigatavun ssd-levyn ja teratavun mekaanisen kiintolevyn yhdistelmä tarjoaa käyttäjälle sekä erittäin suurta nopeutta että runsaasti tallennustilaa.

Esiasennettujen ohjelmien joukosta löytyi yksi helmi: PowerDirector 14 -video-ohjelman täysversio. Se kertoo siitä, että tämä kannettava soveltuu hyvin myös videoiden editointiin ja muuhun graafiseen työskentelyyn.

Predator Helios 300 on erinomainen kannettava jokapäiväisessä käytössä. Sen hyviä puolia ovat suuritarkkuuksinen ja valovoimainen näyttö. Lisäksi näppäimistöllä on mukava kirjoittaa, ja kannettavassa on runsaasti tehoja kaikenlaisten tehtävien suorittamiseen. Ja kevyessä kuormituksessa laite on miellyttävän hiljainen.

Maksimaalista suorituskykyä peleihin

Predator Helios 300 pyörittää jopa raskaimpia pelejä ongelmitta. Näytön virkistystaajuuden saa säädettyä 144 hertsiin, mutta se saattaa kuormittaa näytönohjainta niin paljon, että tuulettimien melu alkaa häiritä.

Yhdysrakenteiset kaiuttimet antavat hyvän tilavaikutelman, mutta äänenlaatu sinänsä ei ole huippuluokkaa. Ja vaikka näppäimistöllä on miellyttävä kirjoittaa, olisi näppäinvaste saanut olla selkeämpi ja erityyppisten näppäinten sijoittelu parempi.

Tehtyjen mittausten perusteella voidaan lyhyesti todeta, että Predator Helios 300 vastaa odotuksia. Sekä suoritin, ssd-asema että näytönohjain toimivat loistavasti ja ovat samaa tasoa kuin kalliimmissa laitteissa. Acerin kannettava on kallis, mutta sen hinta-laatusuhde on kohdallaan.

 

+ Salamannopea näytönohjain
+ Ssd-levyn ja mekaanisen kiintolevyn yhdistelmä
+ Suuri ja upea näyttö
+ Hyvät mittaustulokset
– Vähemmän peleihin soveltuva näppäimistö

Lisätietoja laitteesta saa valmistajan sivuilta.

Arvio

Acer Predator Helios 300 -pelikannettavassa on nopea ssd-levy, runsaasti tehoja ja yksi parhaimmista näytönohjaimista. Ominaisuuksiin nähden hintakin on kohtuullinen.

Ominaisuudet

Merkki
Acer
Tyyppi
Kannettava pelitietokone
Suoritin
Intel Core i7-8750H Hexa-core
Näytönohjain
Nvidia GeForce GTX 1060
Muisti
16 Gt
Tallennustila
1 Tt hdd + 256 Gt ssd
Näytön koko
17,3"
Näytön tarkkuus
1920 x 1080 px
Usb-portit
1 x USB-C, 1 x USB 3.0, 2 x USB 2.0
Liitännät
HDMI, SD-muistikortinlukija, DisplayPort
Verkko
Gigabit Ethernet
Mitat
43,2 x 28,9 x 2,9 cm (L x S x K)
Paino
3 kg
Akkukesto
1-3 t
Kosketusnäyttö
Ei
Käyttöjärjestelmä
Windows 10 Home
Muuta
Sekä ssd-levy että mekaaninen kiintolevy
CPU Mark
11306,3
2D Mark
794,6
3D Mark
9450
Memory Mark
2149,5
Disk Mark
4375,5
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
4705,4