Testissä Acer Spin 1

Acer Spin 1 SP111-32N

Kevyen sarjan hybridikannettava liikkuvan käyttäjän matkaan.

tekijä SLO #Tietokone #Acer
8.1

Uusia kannettavia tietokoneita tulee myyntiin enemmän kuin ehdimme testaamaan, ja monet laitteet muistuttavat toisiaan niin ulkoisesti kuin sisäisestikin.

Acer Spin 1 -hybridikannettava saa pisteet siitä, että se lähtee uusille teille. Laite on sekä helposti mukana kulkeva että huokea. Tämän arvostelun voi jättää kuitenkin väliin, jos etsii uusimpia pelejä pyörittävää ja videoiden muokkauksen mahdollistavaa tehokonetta.

Jos sen sijaan etsii pientä ja suhteellisen edullista, Windows 10 S -järjestelmällä varustettua laitetta, jossa voi käyttää vain Microsoft-kaupasta ladattavia sovelluksia, kannattaa lukea eteenpäin.

Acerin edullisessa kannettavassa on yllättäen vankalta tuntuva metallikuori, ja Spin 1 tuntuu ensitarkastelussa muutenkin korkeamman hintaluokan laitteelta. Esimerkiksi näyttö kääntyy kokonaan ympäri, joten Spin 1:tä voi käyttää myös tablet-laitteena. Tablet-toiminto on parempi kuin monilla kilpailijoilla, sillä Spin 1 on 11,6-tuumaisen näytön ja alhaisen painon takia melko miellyttävä pideltävä.

Heikko suorituskyky – hyvä näyttö

Acerin mukaan laitteessa on uusinta tekniikkaa käyttävä suoritin, joka parantaa suorituskykyä kuormituksessa. Siitä huolimatta Spin 1 joutuu todella taistelemaan, kun sitä kuormitetaan enemmän.

Tosin Spin 1 -kannettavalla ei ole tarkoituskaan suorittaa raskaita tehtäviä. Se on tarkoitettu helposti mukaan otettavaksi ja on mainio laite esimerkiksi junassa, auton takapenkillä, kahvilassa tai lomalla käytettäväksi.

Täysteräväpiirtotarkkuuksinen ips-kosketusnäyttö on erinomainen. Kuva on terävä ja värit luonnolliset.

Turvalliseksi mainostettu Windows 10 S -käyttöjärjestelmä kuuluu Acer Spin 1:n huonoihin puoliin. Järjestelmä ei salli ”oikeiden” ohjelmien, kuten esimerkiksi KotiMikron Etunurkasta ladattavien ohjelmien käyttöä, mikä rajoittaa huomattavasti muuten hyvin toimivan hybridikannettavan ohjelmatarjontaa.

Acer Spin 1 on saatavana eri kokoonpanoissa. Testiin saadussa kokoonpanossa oleva suoritin Intel Pentium Quad Core N4200 on harvinainen täkäläisissä myynnissä olevissa kokoonpanoissa, joissa suorittimena on Intel Celeron N3350.

 

+ Helppo kuljettaa mukana
+ Hyvä näyttö
– Heikko suorituskyky
– Voi käyttää vain Microsoftin sovelluksia

Lisätietoja saa valmistajan sivuilta.

Conclusion

Suorituskyky ja hinta kulkevat käsi kädessä Acer Spin 1 -kannettavassa, joka sopii kevyisiin tehtäviin esimerkiksi tien päällä.

Ominaisuudet

Merkki
Acer
Tyyppi
Hybridikannettava
Suoritin
Intel Pentium Quad Core N4200
Näytönohjain
Intel HD Graphics 505
Muisti
4 Gt DDR3 Low Voltage Memory
Tallennustila
64 Gt eMMC
Näytön koko
11,6"
Näytön tarkkuus
1920 x 1080 px
Usb-portit
1 x USB 2.0, 1 x USB 3.0
Liitännät
HDMI, MicroSD, 3.5 mm audio
Verkko
Wlan 802.11ac, bluetooth
Mitat
29 x 20 x 1,4 cm
Paino
1,2 kg
Akkukesto
Max 8 t
Kosketusnäyttö
On
Käyttöjärjestelmä
Windows 10 S