Testissä Acer Spin 5 SP513-52N-50C2

Acer Spin 5 (SP513-52N-50C2)

Acer on tuonut myyntiin päivitetyn 2-in-1-kannettavan, jonka tehokas suoritin ja tyylipuhdas muotoilu tekevät vaikutuksen.

tekijä #Tietokone #Acer
9.1

Acerin Spin-tuoteperhe on täydentynyt päivitetyillä 2-in-1-kannettavilla, joissa näyttö kääntyy kokonaan ympäri. Tällöin laitetta voi käyttää tablet-tilassa.

Acer Spin 5 -kannettavassa on tyylikäs ja jykevä muotoilu. Laite on kuitenkin ohut ja pakattu kestäviltä tuntuviin harmaisiin kuoriin.

Spin 5 muuttuu näyttöä ympäri kääntämällä erinomaiseksi tabletiksi. Laite painaa 1,6 kiloa, joten sen kannatteleminen käsien varassa pidemmän aikaa voi tuntua raskaalta. Spin 5 istuu tablettina kuitenkin hyvin käteen, toisin kuin monet muut vastaavat laitteet, joista jotkut jopa satuttavat terävien reunojensa vuoksi.

Työskentely Spin 5:llä tuntuu kaiken kaikkiaan miellyttävältä. Kosketuslevyssä on erinomainen tarkkuus, ja sitä painettaessa tuntee selkeän värähdyksen. Näppäimistön näppäimet ovat melko matalat ja antavat painettaessa tunnistettavan vasteen.

Hybridikannettavan hinta on suhteellisen edullinen ja mukana tulee lisäksi Acerin Active Stylus Pen -kynä. Kynä toimii tarkasti ja on omiaan varsinkin muistiinpanoja kirjoitettaessa tai piirrettäessä.

Vaikuttavan tehokas suoritin

Uusi Spin 5 on saanut tehokkaan suoritinpäivityksen. Huippunopea i5-8250U-suoritin selviytyy raskaista tehtävistä yli odotusten – ilman että kannettava muuttuu sietämättömän kuumaksi. Laitteella voi jopa pelata suoritinta vähemmän kuormittavia pelejä.

Sen sijaan Intel UHD 620 ei ole markkinoiden paras näytönohjain. Se toimii kuitenkin moitteettomasti, kunhan laitteella ei pelaa paljon grafiikkatehoja vaativia pelejä.

13-tuumaisessa ips-kosketusnäytössä on erittäin terävä kuva ja hyvä värintoisto. Näytön valovoima ei ole parasta luokkaa, mikä voi aiheuttaa ongelmia, kun laitetta käytetään kirkkaassa valaistuksessa, esimerkiksi ulkona.

Acer Spin 5 on varsin miellyttävä tuttavuus, mutta tyytyväisyyttä hieman laskee se, että laitteeseen on esiasennettu runsaasti tarpeettomia ohjelmia. Esimerkiksi tehtäväpalkissa näkyvät sellaiset ohjelmat kuten Netflix ja Booking.com, ja käynnistysvalikossa on lisää ohjelmia, joille ei ole käyttöä. Se tuskin miellyttää moniakaan ostajia.

+ Tehokas suoritin
+ Istuu hyvin käteen tablet-tilassa
+ Kohtuullinen hinta
– Tarpeettomia esiasennettuja ohjelmia
– Keskitason näytönohjain

Katso päivän hinta Acer Spin 5 -hybridikannettavalle hintavertailusivustolta, kuten esimerkiksi Hinta.fi-palvelusta.

Arvio

Acer Spin 5 on hyvä valinta, jos etsii kohtuuhintaista ja erinomaisilla suoritintehoilla varustettua 2-in-1-kannettavaa.

Ominaisuudet

Merkki
Acer
Tyyppi
2-in-1-kannettava
Suoritin
Intel Core i5-8250U, 1,6 GHz (max 3,4)
Näytönohjain
Intel UHD Graphics 620
Muisti
8 Gt DDR4
Tallennustila
256 Gt SSD
Näytön koko
13,3"
Näytön tarkkuus
Full HD (1920 x 1080), 16:9, IPS
Usb-portit
1x USB-C 3.1, 2 x USB 3.0, 1 x USB 2.0
Liitännät
HDMI, SD-muistikortinlukija, 3,5 mm kuuloke/mikrofoni
Verkko
802.11ac + Bluetooth
Mitat
1,59 x 32,44 x 22,60 cm
Paino
1,6 kg
Akkukesto
Max 12 t
Kosketusnäyttö
On
Käyttöjärjestelmä
Windows 10
Muuta
720p HD webcam
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
3367,3 PassMark-testissä