Acer Swift 1

Tyylikäs ja kohtuuhintainen kannettava tietokone, joka sopii hyvin arkikäyttöön.

tekijä #Tietokone #Acer
8.3

Alumiinirunko, full hd -näyttö ja painoa vain 1,3 kiloa. Ainakin laitetietojen perusteella näyttäisi olevan monta hyvää syytä tutustua lähemmin Acerin Swift 1 -kannettavaan.

Kannettava tekee hyvän ensivaikutelman tyylikkäällä ulkoasullaan. Testiin saadun laitteen väri on ruusukulta, ja täytyy myöntää, että se näyttää kauniilta, vaikka en itse valitsisi sen väristä laitetta. Acer Swift 1:tä myydään myös harmaana. Laite on pakattu kestävään alumiinirunkoon, joka ei anna periksi edes väännettäessä.

Näyttö on 13,3-tuumainen ja tukee täysteräväpiirtotarkkuutta. Kuva onkin terävä ja värit runsaat, mutta kirkkaus saisi olla vähän parempi. Kirkkaassa auringonvalossa voi olla vaikea erottaa, mitä näytöllä tapahtuu. Näyttö on onneksi mattapintainen, joten heijastuksia ei juurikaan ole. Näytössä on ips-paneeli, joka ei ole kaikkein huokein näyttöteknologia. Ips-paneeli tarkoittaa hyvää kuvanlaatua, laajoja katselukulmia ja upeaa värintoistoa.

Keskitason suorituskyky
Swift 1 on Swift-sarjan vähiten tehokkain laite. Siltä ei pidä odottaa, että se pystyy pyörittämään useita ohjelmia ja 15-20 avoinna olevaa välilehteä selaimessa samaan aikaan. Acer Swift 1 on kuitenkin riittävän tehokas suoriutumaan esimerkiksi Wordin ja sähköpostin käytöstä sekä nettisivuilla surffailusta.

Vaikka suoritintehot eivät tee suurta vaikutusta, niin akkukesto sen sijaan tekee. Yhdellä latauksella riitti virtaa kymmeneksi tunniksi, kuten Acer lupasikin, kunhan oli tarkkana kirkkauden kanssa ja pysyi poissa erilaisista suoratoistopalveluista.

Acer Swift 1 kuuluu kannettavien edullisempaan päähän, mutta siitä huolimatta laite on varustettu sormenjälkilukijalla, jolla pystyy kirjautumaan nopeasti Windowsiin. Hyvää on myös se, että kannettava ja sen virtalähde ovat niin pienikokoisia ja kevyitä, että ne mahtuvat molemmat helposti laukkuun.

Swift 1 on kannettava tietokone sanojen varsinaisessa merkityksessä. Laite on kevyt ja ohut ja kulkee ongelmitta mukana repussa. Muotoilu mahdollistaa miellyttävän työasennon, ja vaikka näppäimistö ei ole paras kokeilemistamme, se soveltuu silti erinomaisesti pitkienkin tekstien kirjoittamiseen. Näppäimistössä on taustavalaistus, joten näppäimet erottuvat myös hämärässä.

Acerin kannettavassa on hyvä valikoima usb-portteja – sekä uutta että vanhempaa standardia. Lisäksi laitteessa on hdmi-ulostulo ja muistikortinlukija. Kaiken kaikkiaan Acer Swift 1 on erinomainen kannettava tietokone hintaansa nähden.

+ Tyylikäs
+ Pitkä akkukesto
+ Erinomainen kuvanlaatu
– Keskitason suorituskyky

Lisätietoja Acer Swift 1 -kannettavasta saa valmistajan sivuilta.

Arvio

Näyttävä ja edullinen kannettava tietokone, joka sopii sekä suorituskykynsä että muotoilunsa puolesta hyvin jokapäiväiseen käyttöön.

Ominaisuudet

Merkki
Acer
Tyyppi
Kannettava tietokone
Suoritin
Intel Pentium Quad Core N4200
Näytönohjain
Intel HD Graphics 505
Muisti
4 Gt
Tallennustila
128 Gt (SSD)
Näytön koko
13,3"
Näytön tarkkuus
1920 x 1080 px
Usb-portit
USB C, 2 x USB 3.0, USB 2.0
Liitännät
Muistikortinlukija, ääniliitäntä, Bluetooth, HDMI
Verkko
Wlan 802.11ac
Mitat
32 x 22,5 x 1,5 cm
Paino
1,3 kg
Akkukesto
10 t
Kosketusnäyttö
Ei
Käyttöjärjestelmä
Windows 10
Muuta
Sormenjälkilukija
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
787,7