Acer Swift 3 – SF315-52-36ER

Acerin kannettavassa on hyvä tasapaino hinnan, suorituskyvyn ja materiaalien suhteen.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Tietokone #Acer
8.3

KotiMikron testipenkissä on käynyt useita erilaisia versioita Acerin Swift 3 -kannettavasta. Niistä nyt testattu edustaa hinta-laatusuhteeltaan mielekkäintä ratkaisua.

Edellinen testattu malli oli varustettu AMD:n Ryzen-suorittimella ja tehokkaalla näytönohjaimella. Tällä kertaa testiin valikoitui edullinen malli, jossa on viimeisin Intel i3 -suoritin ja jaettua muistia käyttävä suorittimeen integroitu näytönohjain. Nämä eväät riittävät tietokoneeseen, joka suorittaa toimisto-ohjelmat ja lataa verkkosivut vikkelästi, mutta jonka puhti ei riitä pelien pyörittämiseen.

Swift 3 on puettu tukeviin alumiinikuoriin ja vaikutelma pätevästä laitteesta vain kasvaa, kun laite käynnistetään ja pannaan tositoimiin. Kokoonpanon komponentit pelaavat hyvin yhteen, joten nopeudet ovat keskitasoa paremmat niin suorittimen kuin muistin osalta.

Acerin kone suoriutuu erityisen hyvin laskutoimituksista, joilla ruutukuva tuotetaan perinteisenä kaksiulotteisena Windows-grafiikkana, eli tehtävissä, joissa liikutaan ikkunoissa ja vieritetään verkkosivujen näkymää.

Näppäimistössä on hyvä taustavalo, joten näppäimet löytyvät helposti myös pimeässä. Toimintonäppäimet ovat melko ahtaasti näppäimistön ylärivissä. Niiden korkeus saisi olla hieman suurempi, niin näppäimiin olisi helpompi osua sormiin katsomatta.

Näppäimistön oikean alakulman alla on sormenjälkilukija, jonka avulla on helppo kirjautua Windowsiin.

Näyttö on kookas ja kirkas. Mattapinta ehkäisee hyvin häiritseviä valon heijastuksia.

Turboahdettu kiintolevy

Testattu Swift 3 -malli sisältää ilahduttavasti Intel Optane -ssd-aseman, joka nopeuttaa kiintolevyn toimintaa. Optane on 16-gigatavuinen ssd-ratkaisu, joka toimii Swiftin teratavuisen kiintolevyn huippunopeana välimuistina. Käyttäjä ei voi tallentaa Optanelle mitään, eikä se myöskään ole näkyvissä Resurssienhallinnassa.

Optane-tekniikka lataa useimmin käytetyt tiedostot ja tärkeimmät järjestelmätiedostot automaattisesti ssd-välimuistiin, josta ne saadaan käyttöön huomattavasti kiintolevyä nopeammin.

+ Intel Optane -tekniikka
+ Hyvä näyttö
– Toimintonäppäinten koko

Katso päivän hinta Acer Swift 3 -kannettavalle hintavertailusivustolta, kuten esimerkiksi Hintaseurannasta.

Conclusion

Acer Swift 3:n nopeudet ovat keskitasoa paremmat niin suorittimen kuin muistin osalta ja kannettavan mattapintainen näyttö on kookas ja kirkas.

Ominaisuudet

Merkki
Acer
Tyyppi
Kannettava tietokone
Suoritin
Intel Core i3-8130U
Näytönohjain
Intel UHD Graphics 620
Muisti
8 Gt
Tallennustila
16 Gt sdd, 1 Tt hdd
Näytön koko
15,6"
Näytön tarkkuus
1920x1080 px
Usb-portit
1x usb-c, 2x usb 3.0, 1x usb 2.0
Liitännät
Hdmi, kuulokeliitäntä
Verkko
802.11ac, bluetooth
Mitat
35,9 x 24,3 x 1,7 cm
Paino
1,8 kg
Akkukesto
48 t
Kosketusnäyttö
Ei
Käyttöjärjestelmä
Windows 10 Home
CPU Mark
5371,3
2D Mark
635
3D Mark
953,2
Memory Mark
1972,5
Disk Mark
1820,1
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
2502,2