Acer Swift 5

Acer Swift 5 SF514-52T-580N

Ohut ja kevyt kannettava tietokone, jossa on silti runsaasti vääntövoimaa. Laitteella on miellyttävä työskennellä, mutta näyttö heijastaa turhan paljon.

tekijä #Tietokone #Acer
8.4

Acer Swift 5:ttä voi hyvällä syyllä kutsua kannettavaksi tietokoneeksi. Laite on paksuudeltaan noin puolitoista senttimetriä ja painaa alle kilon, joten se kulkee lähes huomaamatta laukussa mukana. Ohut ja kevyt kannettava vaikuttaa kuitenkin vankkatekoiselta. Varsinkin metallikuoret tuntuvat siltä, että ne kestävät kolhuja.

Swift 5 -kannettavasta on saatavilla erilaisia kokoonpanoja. Testiin saatu laite on varustettu 8. sukupolven Intel Core i5 -suorittimella, 8 gigatavun muistilla ja 256 gigatavun ssd-asemalla. Suorituskykyä on riittävästi kaikenlaisten arkisten tehtävien hoitamiseen sekä useiden ohjelmien samanaikaiseen käyttöön.

Tuuletin alkaa kuitenkin meluta jo melko vähäisellä kuormituksella, ja pientä nykimistä on havaittavissa, kun tekstinkäsittelyohjelmaa ja selainta käytetään samaan aikaan kun taustalla tehdään järjestelmäpäivitystä.

Loistava työkone heikolla näytöllä

Acerin kannettavalla on pääsääntöisesti miellyttävä työskennellä, sillä näppäimistön näppäimet antavat painettaessa hyvän vasteen ja näytön tapahtumia voi ohjata joko kosketustoiminnolla tai hiiren ohjauslevyllä.

Kosketustoimintoa ei voi suositella, sillä se edellyttää tekstin ja kuvakkeiden suurentamista, jotta ohjelmaikkunassa olisi mahdollista osua haluamiinsa painikkeisiin. Ja suurentamisen seurauksena kuva muuttuu helposti sumeaksi. Kun tähän vielä lisätään, että näyttö on kirkaspintainen ja altis heijastuksille, voi kuvasta olla välillä vaikeaa saada selvää.

Swift 5:n akkukesto on hyvä. Testatessa virtaa riitti reiluksi seitsemäksi tunniksi, kun laitteella vain kirjoitettiin ja tarkistettiin sähköpostia. Useimmiten akku tyhjeni vähän nopeammin, mutta mitään jatkuvaa lataustarvetta ei ollut.

Liitäntämahdollisuudet ovat erittäin hyvät näin ohuelle kannettavalle tietokoneelle. Laitteen kyljessä on kolme usb-porttia ja yksi hdmi-portti, ja kannettavaan voi liittää laitteita myös langattomasti bluetooth-yhteyden avulla.

+ Erittäin kevyt
+ Hyvä suorituskyky
+ Liitäntämahdollisuudet
– Heikko näyttö

Katso päivän hinta Acer Swift 5 -kannettavalle hintavertailusivustolta, kuten esimerkiksi Hinta.fi-palvelusta.

Arvio

Erittäin kevyt kannettava tietokone, jossa on hyvä suorituskyky ja liitäntämahdollisuudet. Näyttö voisi kuitenkin olla parempi.

Ominaisuudet

Merkki
Acer
Tyyppi
Kannettava tietokone
Suoritin
Intel Core i5 8250U 1,6 GHz
Näytönohjain
Intel UHD Graphics 620
Muisti
8 Gt DDR3
Tallennustila
256 Gt SSD
Näytön koko
14"
Näytön tarkkuus
1920 x 1080 px
Usb-portit
2 x USB 3.1 Type-A, 1 x USB 3.1 Type-C
Liitännät
Hdmi, bluetooth
Verkko
Wlan 802.11 ac
Mitat
32,9 x 22,8 x 1,5 cm
Paino
970 g
Akkukesto
7 t
Kosketusnäyttö
On
Käyttöjärjestelmä
Windows 10 Home
Muuta
Webkamera (HD), sormenjälkilukija
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
3312