Acer Swift 5 on ohut, mutta siihen on silti saatu hdmi-liitäntä.

Acer Swift 5

Ohut, kevyt ja nopea.

tekijä #Tietokone #Acer
8.5

Acer Swift 5 sopii käyttäjälle, joka joutuu kuljettamaan kannettavaa tietokonetta paljon mukanaan. Laite painaa vain 1,3 kiloa ja on erittäin ohut, joten sen kantaminen ei rasita selkää ja sille löytyy helposti tilaa laukusta.

Kannettava on vankkatekoinen, mutta virtajohdon liitäntä vaikuttaa todella heiveröiseltä. Tuntuu siltä kuin se voisi mennä helposti rikki, jos virtajohtoa kiskaisee.

Näytössä on hyvä full hd -kuva. Kannettavassa on ips-paneeli, mikä tarkoittaa muun muassa sitä, että katselukulmat ovat laajat sekä vaaka- että pystysuunnassa. Kuva on kirkas ja kontrasti erinomainen. Jos näyttö ei olisi ollut kirkaspintainen, olisi Swift 5 sopinut täydellisesti ulkona työskentelyyn auringonvalossa.

Ohjauslevy on leveä ja hyvä, ja sen yläkulmassa on pieni neliö. Se on sormenjälkilukija, jonka ansiosta kirjautuminen Windowsiin sujuu helposti ja nopeasti. Sormenjälkilukijan sijoittaminen ohjauslevyyn on kätevää, koska sen käyttö ei vaadi käsien siirtämistä. Ja toisin kuin entisaikojen sormenjälkilukijoiden kohdalla, ei sormella tarvitse pyyhkäistä lukijaa, vaan riittää kun sormen asettaa hetkeksi neliön päälle.

Swift 5 -kannettavassa on pitkä akkukesto, sillä se toimii valmistajan mukaan jopa 13 tuntia yhdellä latauksella. Käytännössä aika on hieman lyhyempi, mutta pientä harkintaa harjoittaen voi kannettavalla työskennellä koko työpäivän, vaikka pistorasiaa ei olisi lähettyvillä.

Eksynyt Delete-näppäin

Näppäimistö on erinomainen, ja taustavalaistujen näppäimien ansiosta työskentely onnistuu myös hämärässä. Virtapainikkeen sijainti näppäimistön oikeassa yläkulmassa on hieman hankala, sillä kannettavan testauksen aikana sitä tuli painettua useamman kerran Delete-näppäimenä.

Acer Swift 5:n kyljessä on hyvät liitäntämahdollisuudet. Ohuesta profiilista huolimatta tilaa on riittänyt täysikokoiselle hdmi-liitännälle. Sen avulla kannettavan saa helposti liitettyä televisioon, jos haluaa esimerkiksi katsella kuvia isommassa koossa.

+ Kevyt ja ohut
+ Hyvä sormenjälkilukija
– Heiveröinen virtaliitäntä

Lisätietoja Acer Swift 5 -kannettavasta saa valmistajan sivuilta.

Arvio

Acer Swift 5 on hyvä kannettava tien päälle mukaan otettavaksi, sillä se on pienikokoinen, kevyt ja pitkällä akkukestolla varustettu.

Ominaisuudet

Merkki
Acer
Tyyppi
Kannettava tietokone
Suoritin
Intel Core i5-7200U, 2,5 GHz
Näytönohjain
Intel HD Graphics 620
Muisti
8 Gt
Tallennustila
256 Gt SSD
Näytön koko
14"
Näytön tarkkuus
1920 x 1080 px
Usb-portit
2 x USB 3.0, 1 x USB 3.1 type C
Liitännät
HDMI, SD-muistikortinlukija
Verkko
802.11ac
Mitat
32,7 x 22,8 x 1,46 cm
Paino
1,3 kg
Kosketusnäyttö
Ei
Käyttöjärjestelmä
Windows 10 Home
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
2683,6