Acer Switch 5

Acer Switch 5

Erinomainen hybridilaite, jossa on enemmän vahvuuksia kuin heikkouksia, ja jossa suorituskyky yhdistyy liikuteltavuuteen.

tekijä #Tietokone #Acer
8.6

Tehokas, mukana kulkeva ja upeasti muotoiltu. Acer on yhdistänyt onnistuneesti kannettavan tietokoneen suorituskyvyn tabletin keveyteen ja liikuteltavuuteen uudessa Switch 5 -hybridilaitteessaan.

Kyseessä on tyylikäs laite, joka on noin senttimetrin paksuinen, mutta tuntuu silti vankkatekoiselta ja laadukkaalta. Vähän yli kilon painoinen laite on hieman raskas yhdessä kädessä pidettäväksi, mutta laitetta voi käyttää aivan tavallisena tablettina – vaikka se kuumeneekin käytössä.

Switch 5 toimii parhaiten pöydän päällä, tablet-osa irrotettuna esiin taitettavaan seisontatukeen nojaten. Seisontatuki vaikuttaa yhtä vankkatekoiselta kuin kaikki muukin Acerin hybridissä. Seisontatuessa on lisäksi portaaton säätö, jonka ansiosta näytön voi kääntää haluamaansa kulmaan, kun laitetta käytetään tablettina tai kannettavana tietokoneena.

Näppäimistö on melko kompakti mutta siitä huolimatta erinomainen. Näppäinten painaminen antaa hyvän vasteen, ja näppäimistöllä voi kirjottaa pitkän tovin, ennen kuin ranteet väsyvät.

Runsaasti tehoja
Jämäkkä runko pitää sisällään runsaasti vääntövoimaa. Kahdeksan gigatavun muisti, i5-suoritin ja ssd-levy riittävät kaikenlaisten tehtävien suorittamiseen ilman suurempia ongelmia. Tuntuu hyvältä ottaa mukana tuleva kynä käteen ja liikkua sen avulla valikoissa, käsitellä kuvia tai muokata taulukko-ohjelmassa olevaa budjettia, sillä laite reagoi tarkasti kaikkiin kynän painalluksiin.

Hyvä suorituskyky kuluttaa akkua, josta ei testissä riittänyt virtaa Acerin ilmoittamaksi reiluksi kymmeneksi tunniksi. Itse asiassa akkua piti usein ladata jo viiden tunnin käytön jälkeen, mikä on vähän liian pian.

Myöskään näyttö ei tee yhtä suurta vaikutusta kuin laitteen suorituskyky. Kuva on 2160 x 1440 pikselin tarkkuudella terävä ja yksityiskohtainen, ja värit ovat hyvät. Näytön kirkkaus on kuitenkin rajallinen, eikä kuvan tarvitse olla kovinkaan tumma, ennen kuin siinä alkaa näkyä heijastuksia. Varsinkin valoisassa ympäristössä näyttöön heijastuvat omat kasvot, mikä tuntuu häiritsevältä.

+ Kompakti muotoilu
+ Vankkatekoinen
+ Hyvä suorituskyky
– Näyttö ja akku

Katso päivän hinta Acer Switch 5 -hybridille hintavertailusivustolta, kuten esimerkiksi Hinta.fi-palvelusta.

Arvio

Erinomainen hybridilaite, jossa yhdistyvät kannettavan tietokoneen tehokkuus sekä tabletin keveys ja liikuteltavuus.

Ominaisuudet

Merkki
Acer
Tyyppi
Hybridikannettava
Suoritin
Intel Core i5-7200U 2,5 GHz
Näytönohjain
Intel HD Graphics 620
Muisti
8 Gt DDR3
Tallennustila
256 Gt SSD
Näytön koko
12"
Näytön tarkkuus
2160 x 1440 px
Usb-portit
2 x USB 3.0, 1 x USB C
Liitännät
Bluetooth, 3,5 mm kuulokeliitäntä, microSD-muistikortinlukija
Verkko
802.11ac
Mitat
29,29 x 20,18 x 1,2 cm
Paino
1,27 kg
Kosketusnäyttö
On
Käyttöjärjestelmä
Windows 10
Muuta
Etukamera 5 Mpx, takakamera 2 Mpx
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
2664