Kabinettet er fremstillet af 30 procent genbrugsplast.

Acer Vero AV15-51-7555

Acer on pyrkinyt tekemään ympäristömyönteisen tietokoneen kierrätysmateriaaleista. Acer Vero on vihreä, mutta myös kohtuuhintainen ja muutenkin onnistunut Windows 11 -tietokone.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Tietokone #Acer
8.9

Acer Vero on tehokas yleiskannettava, joka auttaa pitämään omantunnon vihreänpuhtaana.

Tietokoneen valkaisematonta kierrätyspaperia muistuttava väri erottuu muista. Runkoon tarttuessa huomaa, ettei se luonnollisestikaan ole paperia, vaan lujaa muovia. Suuri osa Veron muovista on kierrätettyä, eikä asiaa suinkaan ole unohdettu mainostaa. Näkyvälle paikalle oikeaan alakulmaan on kirjoitettu isoilla kirjaimilla, että tietokone on valmistettu kierrätysmateriaaleista. Lisäksi näppäimistön R- ja E-näppäimet on käännetty peilikuvikseen ja värjätty valkoisen sijaan keltaisiksi. Kirjaimet muodostavat englanninkielisen re-etuliitteen, joka viittaa kierrätykseen ja uusiokäyttöön.

Sama tyyli jatkuu pakkauksessa. Kaapelit, virtalähde ja muut lisävarusteet ovat yleensä kukin omissa turhissa muovipusseissaan, mutta Acer Veron lisävarusteet ovat kierrätysmateriaaleista valmistetussa laatikossa irrallaan.

Windows 11 nopeasti käyttöön
Windows 11:n alkuasetukset saa valittua nopeasti, joten tietokone on käyttövalmis muutamassa minuutissa. Sormenjäljen voi skannata asennuksen aikana. Kun se on tehty, Windowsiin voi jatkossa kirjautua nopeasti hiirialustan kulmassa olevan sormenjälkilukijan avulla.

Tietokoneen suorituskyky on hieman parempi kuin tämän hintaluokan koneissa keskimäärin. Nopea Intel i7-prosessori erottuu edukseen, ja SSD-asema on yksi parhaista laatuaan. Grafiikasta vastaa Intelin Iris Xe Graphics, joka ei ole erillinen grafiikkapiiri, vaan osa prosessoria. Tämä tarkoittaa, ettei tietokoneella voi pelata vaativimpia 3D-pelejä, mutta Iris Xe Graphics on silti suuri edistysaskel Intelin aiempiin integroituihin grafiikkaratkaisuihin verrattuna.

Näppäimistö tuntuu halvalta. Näppäimiin voi hädin tuskin koskea, kun ne jo rekisteröivät painalluksen. Tällä ei ole suurta merkitystä kahdella etusormella kirjoittaville, mutta kirjoittamista näppäimistöön katsomatta se hankaloittaa.

Acer Veron sivuilla on laaja valikoima liitäntämahdollisuuksia. USB-portit eivät kuitenkaan ole nopeaa USB 3.2 -standardin 2. sukupolvea. Odotettavissa on siis hitaita siirtonopeuksia, jos tietokoneeseen liitetään esimerkiksi ulkoinen SSD-asema.


+ Nopea prosessori ja SSD

+ Kierrätysmateriaalia

– Huono näppäimistö

Conclusion

Acer Vero on valmistettu kierrätysmateriaaleista, ja se on hintaansa nähden suhteellisen nopea.

Ominaisuudet

Merkki
Acer
Tyyppi
Kannettava tietokone
Suoritin
Intel Core i7-1195G7, 2.9 GHz
Näytönohjain
Intel Iris Xe Graphics
Muisti
16 GB
Tallennustila
512 GB SSD
Näytön koko
15,6"
Näytön tarkkuus
1920 x 1080 px
Usb-portit
3 x USB USB 3.2 Gen 1, 1 x USB-C USB 3.2 Gen 1
Liitännät
Kaapeliverkko, HDMI, kuulokeliitäntä
Verkko
Wi-Fi 6
Mitat
36,3 x 23,9 x 1,8 cm
Paino
1,8 kg
Akkukesto
5-6 tuntia
Kosketusnäyttö
Ei
Käyttöjärjestelmä
Windows 11
CPU Mark
12990
2D Mark
346
3D Mark
3129
Memory Mark
2715
Disk Mark
17838
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
3395