Testissä Apple iMac

Apple iMac 21,5″

Upealla näytöllä varustettu uusi iMac on tehokas mutta kallis hankinta.

tekijä Christian Slot #Tietokone #Apple
7.7

Applen uusi iMac kätkee tyylipuhtaan kuoren alle tehokkaat komponentit, jotka ovat enemmän kuin tarpeeksi päivittäisten tehtävien hoitamiseen.

21,5-tuumaisessa testilaitteessa on 3,4 gigahertsin i5-suoritin, joka toimii salamannopeasti. Sen lisäksi neljän gigatavun näyttömuistilla varustettu Radeon-näytönohjain huolehtii siitä, että iMac selviää raskaista graafisista tehtävistä.

4K Retina -näyttö on kokemus sinänsä. Värit ovat erittäin luonnolliset, ja huippukorkean pikselitiheyden ansiosta kaikki kohteet näkyvät veitsenterävinä paperinohuella näytöllä.

Jos iMacin peruskokoonpanossa olisi 16 gigatavua muistia kahdeksan sijaan, olisi laitteen pitkä käyttöikä paremmin turvattu. Käyttäjä voi tietysti päivittää muistin 16 gigatavuun, mutta siitä joutuu maksamaan 240 euroa lisää, mitä voi pitää kiskurihintana.

Uuden iMacin peruskokoonpanossa on Fusion Drive, jossa flash-muistin suorituskyky on yhdistetty kiintolevyn kapasiteettiin. Jos sen tilalle haluaa vaihtaa pelkän ssd-aseman, joutuu esimerkiksi yhden teratavun asemasta pulittamaan vielä 840 euroa lisää – vaikka ssd-asemaa voi jo nykyään pitää vakiona uusissa tietokoneissa.

Uuden 21,5-tuumaisen iMacin hinta kohoaa edellä mainituilla kahdella päivityksellä jo 2829 euroon. Samalla rahalla saa todella hyvän tietokoneen, jos vaihtaa toiseen merkkiin.

iMac on kuitenkin tyylipuhdas voimanpesä, jota Mac-tietokoneiden ystävät voisivat kutsua jopa veistokselliseksi. Lisäksi laitteen käyttöönotto on äärimmäisen helppoa. Käyttäjän tarvitsee vain laittaa virtajohto kiinni ja painaa tietokoneen virtapainiketta, niin iMac on hetkessä käyttövalmis.

+ Erittäin käyttäjäystävällinen
+ Todella upea näyttö
+ Tyylikäs muotoilu
– Komponentit kalliita

Lisätietoja iMac 21,5” -tietokoneesta saa valmistajan sivuilta.

Arvio

Applen iMac on käyttäjäystävällinen, tyylikäs ja suorituskykyinen näyttötietokone. Erittäin korkea hinta tekee muut vaihtoehdot kuitenkin houkuttelevammaksi tavalliselle käyttäjälle.

Ominaisuudet

Merkki
Apple
Suoritin
Intel Core i5 3,4 GHz (Turbo Boost jopa 3,8 GHz)
Näytönohjain
Radeon Pro 560 4 Gt näyttömuistia
Muisti
8 Gt
Tallennustila
1 Tt Fusion Drive
Näytön koko
21,5"
Näytön tarkkuus
4096 x 2304 px (4K)
Usb-portit
2 x USB C, 4 x USB A
Liitännät
SDXC-korttipaikka, kuulokkeet, gigabit ethernet
Verkko
Wlan 802.11ac ja bluetooth
Mitat
45 x 52,8 cm, jalustan syvyys 17,5 cm
Paino
5,66 kg
Käyttöjärjestelmä
Mac OS X