ASUS Chromebook C302C

Asus Chromebook C302C

Nopeasti toimiva kannettava, joka taipuu myös tabletiksi. Vain Windows puuttuu.

tekijä #Tietokone #ASUS
7.9

Chromebook-laitteet on varustettu Googlen omalla käyttöjärjestelmällä, Chrome OS:llä. Sen nimi ei ole sattumalta sama kuin yhtiö suosittu nettiselain. Järjestelmä nimittäin toimii alustana samoille Google-palveluille, jotka ovat käytettävissä selaimella, eli Google Drivelle, Gmailille ja Google Mapsille.

Pelkästään teknisten ominaisuuksien valossa Asus Chromebook C302C ei ole erityisen vaikuttava kokoonpano, mutta kun laitteen käynnistää, huomaa, että Chrome OS ei vaadi laitteistolta läheskään sitä mitä Windows. Siksi kaikki toimii nopeasti ja nykimättä.

Chrome OS -järjestelmää käyttäessä pitää tulla toimeen ilman tuttuja Windows-ohjelmia, eikä siihen voi ladata juuri mitään esimerkiksi KotiMik­ron Etunurkasta. Mutta jos Windows-ympäristöä ei kaipaa, niin Chromebook tarjoaa viimeistellyn ja makean vaihtoehdon edulliseen hintaan.

Tyylikkäissä alumiinikuorissa ei ole särmiä tai nitiseviä saranoita. Kokonaisuus vaikuttaa laadukkaalta käsityöltä. Näyttö on kirkas ja piirtää hienon kuvan. Kosketusnäyttö kääntyy 360 astetta, joten laite taipuu oikein kätevästi tabletiksi.

Tabletissa onkin ideaa, sillä selain­alustalla ajettavien palveluiden lisäksi laitteella voi avata Play-kaupan ja ladata monia samoja sovelluksia kuin Android-pohjaisella puhelimella ja taulutietokoneella.

Testaajalle oli vaikeinta tottua siihen, että Asuksen Chromebookissa ei ole Delete-näppäintä. Sormi eksyy herkästi oikean yläkulman lukitusnäppäimeen, ennen kuin Alt + Askelpalautin muistuu mieleen. Lukitusnäppäimen lisäksi ylärivillä on myös muita käteviä toimintonäppäimiä.


+ Toimii myös tablet-laitteena

+ Hyvä rakenne

– Ei voi käyttää Windows-ohjelmia


Katso päivän hinta Asus Chromebook C302C -kannettavalle hintavertailusivustolta, kuten esimerkiksi Hinta.fi-palvelusta.

Arvio

Asus Chromebook C302C on ketterä ja kevyt tietokone. Jos Windows ei ole välttämätön, niin Chrome OS -järjestelmästä ei halua luopua.

Ominaisuudet

Merkki
ASUS
Tyyppi
Chromebook
Suoritin
Intel Core m3 6Y30
Näytönohjain
Intel HD Graphics 515
Muisti
4 Gt
Tallennustila
64 Gt ssd
Näytön koko
12,5"
Näytön tarkkuus
1920 x 1080 px
Mitat
30,4 x 21,0 x 1,37 cm
Paino
1,2 kg
Kosketusnäyttö
On
Käyttöjärjestelmä
Chrome OS