Musepladen udnytter hele afstanden mellem forkanten og tastaturet.

ASUS Chromebook Flip CX5 – CX5400FM

Tietokone voidaan helposti muuntaa tabletiksi, jolloin voit hyödyntää sen kykyä käyttää Android-sovelluksia.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Tietokone #Asus
8.3

Chromebook Flip CX5 on edullinen ja monipuolinen pieni tietokone.

Kuten nimestä voi päätellä, sen käyttöjärjestelmänä on Googlen Chrome OS. Sana ”flip” viittaa siihen, että näytön voi taittaa näppäimistön taakse, jolloin Chromebookista tulee tabletti. Se toimii kuten pitääkin vankan saranaparin ansiosta. Tablettitilassa on erityisen kätevää, että voit ladata tietokoneen Google Play Kaupan kautta myös puhelimesta tuttuja Android-sovelluksia. Loppujen lopuksi näitä sovelluksia on tarkoitus käyttää sormilla, ja kosketusnäyttö tarjoaa samanlaisen kokemuksen kuin käsissä olisi iso ja pullea tabletti. Jos haluat tehdä muistiinpanoja käsin, voit vetää pienen kynän ulos tietokoneen sivusta. Kynän irrottaminen voi olla hieman hankalaa, jos kynän pienen reiän viereisiin portteihin on liitetty laitteita, mutta on mukavaa, että tarjolla on lisävaihtoehto tietokoneella kirjoittamiseen ja piirtämiseen.

Testasimme tietokoneen mallia, jossa on Flip CX5:n saatavana olevan valikoiman halvin prosessori. Joskus laskentatehon puute oli havaittavissa, esimerkiksi kun selasimme paljon sisältöä sisältävää verkkosivustoa. Näytön päivitys saattoi tapahtua hieman epätasaisesti, mutta se ei kuitenkaan vaikuttanut toiminnallisuuteen merkittävästi.

Näppäimistössä esteettisyys on asetettu toiminnallisuuden edelle. Näppäinten kirjaimet on kirjoitettu harmaalla värillä vaaleanharmaalle taustalle, ja kontrastin puute voi joskus tehdä merkkien lukemisen hieman vaikeaksi. Näppäimiä voi painaa vain muutaman millimetrin alaspäin, mikä antaa huonon tuntuman siitä, aktivoituuko kukin näppäin, kun kirjoitat näppäimistöllä.

Tietokoneen kokoon nähden sen sivuilla on erinomaiset liitäntämahdollisuudet. Voit esimerkiksi valita, kummalle puolelle kytket USB-C-porttia käyttävän latausliittimen. Sivun äänenvoimakkuuden säätöpainike on hieman tarpeeton, sillä näppäimistön ylärivillä on myös kaksi näppäintä samaa tarkoitusta varten.


+ Voidaan käyttää tablettina

+ Mukana kynä

– Huono kontrasti näppäimissä

Conclusion

Tietokone voidaan helposti muuntaa tabletiksi, jolloin voit hyödyntää sen kykyä käyttää Android-sovelluksia.

Ominaisuudet

Merkki
Asus
Tyyppi
Chromebook
Suoritin
Intel Core i3-1110G4, 2.5 GHz
Näytönohjain
Intel UHD Graphics
Muisti
8 Gt
Tallennustila
128 Gt
Näytön koko
15,6"
Näytön tarkkuus
1920 x 1080 pixels
Usb-portit
2 x USB-C, 1 x USB-A
Verkko
Wi-Fi 6
Mitat
35,8 x 24,1 x 1,9 cm
Paino
1,4 kg
Käyttöjärjestelmä
Chrome OS
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
Geekbench 5: 1137 single, 1834 multi