Skærmen er ikke berøringsfølsom, men du kan i stedet betjene computeren med den kæmpestore museplade.

ASUS Chromebook Plus CX3402CBA

Chromebook Plus on hyvä vaihtoehto toimistokäyttöön, ellet tarvitse kosketusnäyttöä työntekoon.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Tietokone #Asus
8.8

Nimi saattaa kuulostaa hieman kryptiseltä, mutta CX3402CBA on hyvä ja yksinkertainen kannettava tietokone, jossa on Googlen ­ChromeOS-käyttöjärjestelmä.

Chromebook Plus on ­Chromebookin versio, jossa on aiempaa paremmat ominaisuudet.

Laitteessa on erinomainen Intel-prosessori, kahdeksan gigatavua RAM-muistia sekä SSD-asema, jossa on 128 gigatavua tallennustilaa sovelluksia ja tiedostoja varten. Kaiken kaikkiaan tämä on  tietokone, joka pyörittää kaikenlaisia sovelluksia vaivattomasti. Esiasennettuja kaupallisia sovelluksia ei ole, mutta saat suuren valikoiman Googlen ilmaisia sovelluksia Chromesta ja Google Drivesta ­YouTubeen.

Paljon mahdollisuuksia

Voit ladata monia muita sovelluksia käyttöjärjestelmän verkkokaupasta, josta löydät laajennuksia Chrome-selaimeen. Selaimella on keskeinen rooli ­ChromeOS:ssä. Mikäli haluat käyttää Android-sovelluksia, voit avata Play-kaupan, joka toimii samalla tavalla kuin Android-puhelimessa. Näissä kahdessa kaupassa on suuri valikoima sovelluksia, ja monet niistä ovat ilmaisia.

Tietokone on ulkonäöltään hieman anonyymi sekoitus mustaa ja harmaata muovia, mutta se tuntuu tukevalta. Esimerkiksi näyttö antoi kulmista väännettäessä vain vähän periksi. Näyttöä voi taittaa 180 astetta, jolloin se asettuu työpöydän tasalle. Näyttö on mattapintainen ja tarjoaa käyttökelpoisen kuvan yleiseen toimistotyöhön. Kosketusnäyttö olisi kuitenkin ollut mukava, sillä monia Android-sovelluksia voi asentaa ja käyttää parhaiten sormenpäillä. Onneksi näppäimistön edessä on korvikkeena suuri kosketuslevy.

Liitäntävalikoima on hyvä, ja voit ladata tietokoneen molemmilla puolilla olevilla USB-C-liittimillä. Pidimme todella paljon myös kompaktista virtalähteestä, jossa ei ole ylimääräistä kaapelia ja joka kytketään suoraan pistorasiaan aivan kuten matkapuhelimen laturi.

Näppäimistön näppäinten mekaniikka on keskinkertaista laatua, mutta näppäimet ovat hyvin valaistuja, joten ne näkyvät kaikissa valaistusolosuhteissa. Emme kuitenkaan pitäneet näppäinten pienistä kirjainmerkeistä, jotka ovat Chromebookien tunnusmerkki. Esimerkiksi J-, I- ja L-kirjaimet on paljon helpompi tunnistaa tavallisella näppäimistöllä kuin Chromebookin näppäimistön vastaavat j-, i- ja l-näppäimet.

Näppäimistön ylärivin Chromebookin pikanäppäimillä on helppo lisätä ja vähentää sekä kirkkautta että äänenvoimakkuutta, ja verkkosivujen välillä siirtymiseen on omat näppäimensä. Näppäimistön oikeassa yläkulmassa on virtanäppäin, joten Delete-näppäimelle ei ole jäänyt tilaa.


+ Yksinkertainen ja kestävä

+ Edullinen

– Ei kosketusnäyttöä

Conclusion

Chromebook Plus on hyvä vaihtoehto toimistokäyttöön, ellet tarvitse kosketusnäyttöä työntekoon.

Ominaisuudet

Merkki
Asus
Tyyppi
Chromebook Plus
Suoritin
Intel Core i5-1235U
Näytönohjain
Intel Iris Xe Graphics
Muisti
8 Gt
Tallennustila
128 Gt
Näytön koko
14"
Näytön tarkkuus
1920 x 1080 pixels
Usb-portit
2 x USB-A 3.2 Gen 1, 2 x USB-C 3.2 Gen 1
Liitännät
1 x HDMI 1.4, 1 x 3.5 mm audio
Verkko
Wi-Fi 6
Mitat
32,6 x 21,4 x 1,9 cm
Paino
2,4 kg
Käyttöjärjestelmä
ChromeOS
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
GeekBench 6: 1785 single core, 6332 multi core, 9583 GPU