Knapperne er placeret øverst, hvor dine tommelfingre naturligt ligger, når du griber fat om ROG Ally.

ASUS ROG Ally

ROG Ally toimii hyvin kädessä pidettävänä Windows-tietokoneena, mutta sen akku saisi kestää pidempään.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Tietokone #Asus
8.3

ASUS ROG Ally on nopea ja kooltaan niin pieni Windows-tietokone, että sitä voi helposti kantaa mukana pienessä laukussa. Näyttö on 7-tuumainen eli vain hieman tavallisen älypuhelimen näyttöä suurempi. Näytön tuottama kuva on kieltämättä terävä ja hyvännäköinen, mutta Windows 11 -käyttöjärjestelmässä on monia elementtejä, joita ei ole tarkoitettu näin pienelle näytölle. Sekä ohjelmissa että peleissä olevien tekstien lukeminen näytöltä voi siis toisinaan olla vaikeaa.

Pieni tietokone pyörittää vaativia 3D-pelejä vaivatta. Kaikki pelit voi avata ASUSin omalla ohjelmalla riippumatta siitä, onko ne asennettu suoraan Windows 11:een vai Steamin tai muun vastaavan pelialustan kautta. Ohjelmaan on pikapainike näytön vieressä. Näytön toisella puolella on samanlainen painike, joka avaa valikon tärkeimpiin asetuksiin, kuten kirkkauden ja äänenvoimakkuuden säätämiseen. Molemmat painikkeet helpottavat ROG Allyn ohjaamista ilman hiirtä ja näppäimistöä.

Pelaamisen aikana näyttö voi kuumentua, vaikka ylimääräistä lämpöä puhalletaan ulos laitteen reunoissa olevista aukoista. Kone venyttää selvästikin tehoja äärimmilleen, ja sen prosessori olisi yksi nopeimmista, vaikka vertailussa olisi täysikokoisia kannettavia tietokoneita. Suorituskyky vaikuttaa akun kestoon, joka on pelejä pelatessa ja elokuvia katsellessa vain noin kolme tuntia.

Näytön alla olevat stereokaiuttimet tuottavat vaikuttavaa ääntä, joka peittää vaivatta tuulettimen hiljaisen suhinan. Laitteessa on myös kuulokeliitäntä, jotta ääntä voi kuunnella silläkin tavalla. 

ROG Allylla pelattaessa on käytettävä painikkeita ja ohjainsauvoja, jotka muistuttavat Microsoftin Xbox-pelikonsolin ohjaimia. Yhtä ohjaussauvaa voi käyttää myös hiiren osoittimen liikuttamiseen Windowsissa, mutta esimerkiksi näytöllä näkyviin painikkeisiin sillä on vaikea osua tarkasti. Takareunassa on yksi USB-C-portti, mutta se on varattava virtakaapelille. Jos ROG Allyn kanssa tarvitaan näppäimistöä tai hiirtä, ne pitää yhdistää langattoman Bluetooth-
yhteyden kautta.

ASUS ROG Ally istuu käteen hyvin, ja painikkeet on sijoitettu fiksusti sekä etu- että takapuolelle. Laitteen käyttöön ei siis väsy – ainakaan ennen kuin akku tyhjenee.


+ Tyylikäs näyttö

+ Hyvä ergonomia

– Heikko akkukesto

Conclusion

ROG Ally toimii hyvin kädessä pidettävänä Windows-tietokoneena, mutta sen akku saisi kestää pidempään.

Ominaisuudet

Merkki
Asus
Suoritin
AMD Ryzen Z1 Extreme
Näytönohjain
AMD Radeon Graphics RDNA 3
Muisti
12 GB
Tallennustila
512 GB
Näytön koko
7"
Näytön tarkkuus
1920 x 1080 pixels
Usb-portit
1 x USB-C
Liitännät
3.5mm, microSD
Verkko
Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.2
Mitat
28 x 11,1 x 2,1 cm
Paino
608 g
Käyttöjärjestelmä
Windows 11 Home
CPU Mark
27593
2D Mark
926
3D Mark
6632
Memory Mark
2534
Disk Mark
19780
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
6450