Over tastaturet sidder fire ekstra taster, der kan styre lyden og åbne computerens særlige indstilingsprogram, Armoury Crate.

Asus ROG Zephyrus G14 GA401IU

Tehokas ja kompakti pelikannettava.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Tietokone #Asus
8.1

Asus ROG Zephyrus G14 on suhteellisen pieni kannettava, joka tarjoaa kuitenkin vakuuttavaa suorituskykyä.

AMD:n suoritin on erittäin tehokas, eikä Nvidian näytönohjain läkähdy raskaassakaan pelissä.

KotiMikron testiajossa vain ssd-asema jäi hiukan jälkeen nopeimmista testatuista. Ero oli kuitenkin niin vähäinen, että sitä ei käytännössä huomannut. Windows käynnistyi nopeasti, ja kaikki ohjelmat toimivat kitkattomasti.

Tehokkaat komponentit on pakattu pieneen koteloon, joten tuuletin tekee välillä ylitöitä saadakseen kuuman ilman puhallettua säleikköjen kautta laitteesta ulos. Kovassa kuormituksessa Zephyrus G14 saattaakin olla hieman meluisa. Jos tuntuu, että tuuletinmelua on liikaa, eikä tietokoneesta tarvitse ottaa kaikkia bittejä irti, kannattaa ottaa käyttöön laitteeseen asennettu mainio Armoury Crate -hallintaohjelma.

Ohjelman avulla voi suitsia suoritinta ja näytönohjainta. Ohjelmalla voi lisäksi ottaa käyttöön erilaisia näyttöprofiileita, joilla voi helposti vaihtaa toimintatilaa pelistä Windows-ohjelmiin. Käytettävissä on myös silmiä säästävä profiili, joka vähentää näytön sinistä valoa. Ohjelmalla on fiksusti oma käynnistyspainikkeensa, joka on sijoitettu perusnäppäinten yläpuolelle.

Kun kannettavan avaa, näyttö kääntyy niin, että sen alareuna nostaa hieman kannettavan takareunaa pöydän pinnasta. Asento on tehty parantamaan tietokoneen jäähdytystä, ja samalla se antaa miellyttävän kirjoitusasennon.

Näppäimistö kuuluu tämän tehokoneen heikompaan osastoon. Hentoa muovia olevien näppäinten liikerata on kovin lyhyt. Kymmenellä sormella kirjoittavalle näppäintuntuma voi olla haasteellinen ja aiheuttaa helposti lyöntivirheitä.

Kaiuttimiin on uhrattu tavallista enemmän, ja käyttäjä saakin tästä pikkulaitteesta irti erinomaisen stereovaikutelman. Kotelon molemmin puolin on kaiutin, ja toinen pari, joka on sijoitettu ohjauslevyn molemmin puolin, huolehtii terävistä diskanteista. Neljällä kaiuttimella syntyy dramaattinen ulottuvuus ääniin, kuten kahden miekan kohtaamiseen tai tamburiinin helinään.

Keskiäänet jäävät hieman vaimeiksi, ja esimerkiksi laulu ei erotu kovin hyvin äänikuvasta. Äänentoisto ei yleensä kannettavissa tietokoneissa juhli, joten Zephyrus G14 -laitteessa ääni onkin keskitasoa parempi.


+ Erittäin tehokas

+ Hyvä säätöohjelma

– Kovaääniset tuulettimet

– Heikohko näppäimistö

 

Lisätietoja Asus Zephyrus G14 -malleista on valmistajan sivuilla.

Katso päivän hinta hintavertailusivustolta, kuten esimerkiksi Hintaoppaasta.


Arvio

Asus Zephyrus G14 on kevyesti mukana kulkeva suorituskykyinen kannettava tietokone erityisesti pelikäyttöön.

Ominaisuudet

Merkki
Asus
Tyyppi
Kannettava tietokone
Suoritin
AMD Ryzen 7 4800HS/BGA, 2,9 GHz
Näytönohjain
NVIDIA GeForce GTX 1660 Ti 6 Gt
Muisti
16 Gt
Tallennustila
512 Gt, M.2 SSD
Näytön koko
14"
Näytön tarkkuus
1920 x 1080 px
Usb-portit
2 x USB 3.2, 2 x USB C 3.2 Gen 2
Liitännät
HDMI, kuuloke/mikrofoniliitäntä
Verkko
Wi-Fi 6, bluetooth
Mitat
32,4 x 22,2 x 1,99 cm
Paino
1,7 kg
Kosketusnäyttö
Ei
Käyttöjärjestelmä
Windows 10
Muuta
Muistikortinlukija
CPU Mark
19841
2D Mark
472
3D Mark
9557
Memory Mark
3006
Disk Mark
10876
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
4632