Testissä ASUS ROG Zephyrus GM501G

Asus ROG Zephyrus M GM501

Asuksen kannettava tietokone on todellinen huippumalli pelaajille ja muille käyttäjille, jotka tarvitsevat erittäin suorituskykyistä, mukana kulkevaa tietokonetta.

tekijä #Tietokone #ASUS
8.8

Asus ROG -tuotteet kuuluvat yhtiön pelikäyttöön suunnattujen laitteiden sarjaan. Asus ROG Zephyrus M GM501 on erittäin ohut ja tehokas luksuskannettava, jonka ominaisuuksia osaavat arvostaa muutkin kuin tietokonepelaajat.

Asuksen kannettava on ulkoasultaan yksinkertainen mutta tyylikäs, ja metallinen rakenne antaa tunteen laitteen kestävyydestä. Kantta avattaessa pohja nousee pari senttiä irti koneen rungosta, mikä parantaa kirjoitusmukavuutta, mutta vielä tärkeämpää on se, että ratkaisu tehostaa laitteen jäähdytystä.

Tuulettimet pitävät jonkin verran meteliä, kun kannettavaa kuormitetaan, mutta se on ymmärrettävää, sillä niiden pitää jäähdyttää tehokasta Nvidian GeForce-näytönohjainta. Näppäimistön yläosassa olevalla näppäimellä voi helposti muuttaa kannettavan suorituskykyä, niin että laite joko säästää virtaa, jolloin suorituskyky laskee ja tuulettimien melu pienenee, tai sitten suorituskyvystä otetaan kaikki irti.

Zephyruksen akkukestossa ei ole kehumista. Asus lupaa akkukestoksi lähes kuusi tuntia, mutta siihen ei päästy ainakaan laitetta testattaessa kertaakaan, vaikka kuormituskaan ei ollut suurta.

Varsinkaan pelikäytössä ei voi odottaa, että akusta riittäisi virtaa monen tunnin sessioon. Tosin sama pätee kaikkiin kannettaviin tietokoneisiin, jos niillä pelataan paljon tehoja vaativia pelejä.

Pelikäytössä Zephyruksesta ei ole mitään huomautettavaa. Tehokas näytönohjain yhdistettynä kuusiytimiseen Intel Core i7 -suorittimeen tekevät pelien pelaamisesta sujuvaa ja sulavaa. Kaikki testatut pelit pyörivät laitteessa ongelmitta.

Kannettavan jäähdytin joutuu koville kesähelteellä, ja jos vielä suorituskyvystä otetaan kaikki irti, voisi hyvin odottaa laitteen kuumenevan. Asuksen ohut pelikannettava pysyi kuitenkin kaikesta huolimatta käytössä melko viileänä.

 

+ Tehokas suoritin ja näytönohjain
+ Hyvä jäähdytys
+ Tyylikäs design
– Keskinkertainen akkukesto

Lisätietoja saa valmistajan sivuilta.

Arvio

Asus ROG Zephyrus M GM501 on kallis kannettava tietokone, mutta se tarjoaa suorituskykyä koko rahan edestä. Todellinen huippulaite pelikentille.

Ominaisuudet

Merkki
ASUS
Tyyppi
Kannettava tietokone
Suoritin
Intel Core i7-8750H 2,2 GHz
Näytönohjain
NVIDIA GeForce GTX 1070 8 Gt
Muisti
16 Gt DDR4
Tallennustila
1 Tt HDD + 512 Gt SSD
Näytön koko
15,6"
Näytön tarkkuus
1920 x 1080 px
Usb-portit
4 x USB 3.1, 1 x USB C
Liitännät
HDMI, Displayport
Mitat
18 x 384 x 262 mm
Paino
2,45 kg
Akkukesto
Max 6 t
Kosketusnäyttö
Ei
Käyttöjärjestelmä
Windows 10
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
5636