Asus TUF Gaming FX505 on vankka pelikannettava.

Asus TUF Gaming FX505

Vankkatekoinen pelikannettava tehokkaalla näytönohjaimella ja full hd -näytöllä.

tekijä #Tietokone #ASUS
9.5

Asuksen 15-tuumaista kannettavaa ei voi pitää erityisen kalliina, kun ottaa huomioon, millaisesta kokoonpanosta on kyse. Testilaitteessa on 8 gigatavua muistia, Intel i7 8750 -suoritin ja Nvidia GeForce GTX 1060 -näytönohjain. Näytössä on ips-paneeli, jonka tarkkuus on 1920 x 1080 pikseliä. Näppäimistön viereen on mahtunut myös numeronäppäimistö.

Näppäimistö on miellyttävä yllätys kannettavassa, joka on suunnattu pelikäyttöön. Näppäimissä on pehmeä ja miellyttävä painallusvaste ja näppäimet reagoivat nopeasti. Pelikoneista tuttuun tapaan näppäimissä on sateenkaaren väreissä hohtava taustavalaistus – jonka saa tarvittaessa pois päältä. Näppäimet ovat hiljaiset sekä kirjoittaessa että pelatessa.

Kaksoistuulettimet pyörivät tavallisessa työskentelyssä ja kohtuullisen kiihkeässä pelaamisessa, mutta ne ovat erittäin hiljaiset. Peleissä, jotka kuormittavat kovasti näytönohjainta, tuulettimet pyörivät kiivaammin, mikä syö akkukestoa.

Tavallisessa käytössä akusta riittää virtaa noin neljäksi tunniksi, mutta kuormittavat pelit saattavat tyhjentää akun jo reilussa tunnissa. Pientä helpotusta tuo se, että jotkin pelit voi vaihtaa käyttämään yhdysrakenteista näytönohjainta tehokkaan GeForce-ohjaimen sijasta, jolloin akku kestää kolmisen tuntia, kun käytössä on vähemmän yksityiskohtia ja alhaisempi tarkkuus.

TUF Gaming FX505 on vankkatekoinen kannettava, eikä se ole pelkästään subjektiivinen näkemys. Laite täyttää Yhdysvaltain asevoiminen vaatimukset (MIL-STD-810G), mitä tulee iskun-, lämmön-, kylmyyden- ja kosteudenkestävyyteen.

Kannettavan GeForce GTX 1060 -näytönohjaimen mobiilimalli on yhtä nopea kuin pöytäkoneissa käytettävä vastaava kortti. Pelit pyörivätkin sujuvasti, kunhan ei väännä kaikkia grafiikka-asetuksia tappiinsa. Näytönohjain ei pärjää tehokkaimmille pöytäkoneiden ohjaimille, mutta on kuitenkin hyvä valinta kannettavaan, jossa virta ja viilennys ovat rajallisia resursseja.

Kannettavan suorittimen 2,2 gigahertsin kellotaajuus on keskitasoa, mutta sitä täydentävät peräti kuusi ydintä ja hyperthreading-tekniikka. Tämä soveltuu hyvin peleihin ja muihin ohjelmiin, jotka pystyvät hyödyntämään useita ytimiä. Tietokone ei koskaan hengästy eikä hidastele, ei myöskään silloin, kun käytössä on useita ohjelmia samaan aikaan.

Testimittauksissa Asukselle saatiin tulos, joka sijoittuu 14 prosentin parhaimmistoon kaikista lehdessä testatuista tietokoneista. Hyvistä pisteistä suuri osa kuuluu ssd-asemalle. Aseman lukunopeus on 1,7 gigabittiä sekunnissa ja kirjoitusnopeuskin on 1,3 gigabittiä sekunnissa. Upeita lukuja. Aseman kapasiteetti olisi kuitenkin saanut olla suurempi kuin 256 gigatavua. Levy tuli hetkessä puoliksi täyteen kourallisesta uusia pelejä.


+ Vankka rakenne
+ Tehokas näytönohjain
+ Hyvä näppäimistö
– Pienehkö ssd-asema

Lisätietoja laitteesta saa valmistajan sivuilta.

Arvio

Hyvän näytönohjaimen ja onnistuneiden kompromissien ansiosta tämä tanakka pelikannettava sopii myös työkäyttöön.

Ominaisuudet

Merkki
ASUS
Tyyppi
Kannettava tietokone
Suoritin
Core i7 8750H 2,2 GHz
Näytönohjain
Nvidia GeForce GTX 1060
Muisti
8 Gt
Tallennustila
256 Gt ssd
Näytön koko
15,6"
Näytön tarkkuus
1920 x 1080 px
Usb-portit
2 x usb 3.0, 1 x usb 2.0
Liitännät
Hdmi, audioliitäntä
Verkko
WiFi 5, Gigabit Ethernet
Mitat
36,0 x 26,2 x 2,6 cm
Paino
2,2 kg
Akkukesto
1-4 t
Kosketusnäyttö
Ei
Käyttöjärjestelmä
Windows 10
Muuta
MilSpec MIL-STD-810G
CPU Mark
10608
2D Mark
739
3D Mark
3712
Memory Mark
1924
Disk Mark
12711
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
4705