Fingeraftrykslæseren sidder i hjørnet af musepladen.

ASUS Vivobook 14 S403FA-EB215T

Kannettava tietokone sanan täydessä merkityksessä.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Tietokone #Asus
8.3

Asus Vivobook 14 on helposti mukana kulkeva kannettava tietokone, joka on riittävän nopea suoriutuakseen useimmista työtehtävistä.

Laite ei ole kovin suuri, sillä näytön ympärillä on melko ohut reunus. Kokonsa ja alhaisen painonsa vuoksi Vivobook 14 on kannettava sanan täydessä merkityksessä.

Suorituskyvyltään Asuksen kannettava muistuttaa paljon Acer Swift 3:ta. Kannettavat ovat hyvin lähellä toisiaan lähes kaikissa tekemissämme mittauksissa. Acerin laite on tosin hieman kalliimpi, joten Vivobook 14 tarjoaa enemmän vastinetta rahalle.

Yhdessä ominaisuudessa Vivobook 14 näyttää perävaloja useimmille muille kannettaville tietokoneille, nimittäin akkukestossa. Laitteen akkukestoksi ilmoitetaan 24 tuntia, joten käyttäjän ei tarvitse olla huolissaan, että virta loppuu kesken työpäivän. Testatessa emme päässeet ihan toisen työpäivän loppuun, kun akusta loppui virta, mutta lähelle ilmoitettua vuorokauden akkukestoa kuitenkin. Tosin laitteelle tehtiin useita vaativia testejä, jotka kuluttivat akkua.

Muut kannettavan komponentit ovat tyypillisiä tämän koko- ja hintaluokan laitteelle. Näyttö on hyvä ja terävä, mutta siinä ei ole kosketustoimintoa. Kyljissä on käyttökelpoinen mutta hieman vaatimaton valikoima liitäntöjä.

Näppäimistö on yksi niistä kohdista, joissa on säästetty. Näppäimet ovat tasaiset ja niissä on erittäin lyhyt painallussyvyys. Pidemmän päälle kirjoittaminen alkaa tuntua rasittavalta, mutta ongelmaa ei ole, jos näppäimistöllä kirjoitetaan vain lyhyitä tekstejä. Näppäimistössä ei ole erikoisnäppäimiä, kuten esimerkiksi medianäppäimiä.

Kannettavaan kirjaudutaan sormenjälkilukijan avulla, joka on sijoitettu hiiren kosketuslevyn oikeaan yläkulmaan. Sormenjälkilukija toimii nopeasti ja tehokkaasti.


+ Pitkä akkukesto

+ Pieni ja kevyt

– Näppäimistö voisi olla parempi

 

Lisätietoja saa valmistajan sivuilta.

 

Arvio

Asus Vivobook 14 on pieni ja kevyt kannettava tietokone, jossa on mukavan pitkä akkukesto.

Ominaisuudet

Merkki
Asus
Tyyppi
Kannettava tietokone
Suoritin
Intel i5-8265U/BGA
Näytönohjain
Intel UHD Graphics 620
Muisti
8 Gt
Tallennustila
256 Gt ssd
Näytön koko
14"
Näytön tarkkuus
1920 x 1080 px
Usb-portit
1 x usb 2.0, 1 x usb 3.0, 1 x usb 3.0 type-c
Liitännät
SD-kortinlukija, hdmi
Verkko
Wi-Fi 5 (802.11ac)
Mitat
32,3 x 20,8 x 1,7 cm
Paino
1,4 kg
Akkukesto
24 t
Kosketusnäyttö
Ei
Käyttöjärjestelmä
Windows 10 Home
CPU Mark
9124
2D Mark
719
3D Mark
1294
Memory Mark
2181
Disk Mark
13048
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
3769