ASUS har valgt at fremhæve Enter-tasten i den ellers lidt grå og anonyme computer.

Asus VivoBook S14 M433I

Helposti liikuteltava ja tehokas kannettava.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Tietokone #Asus
8.1

Asus VivoBook S14 on kannettava tietokone, joka täyttää useimpien käyttötarpeet. Laite on onnistunut kompromissi suorituskyvyn, liikuteltavuuden ja hinnan välillä.

VivoBook S14:lle tehtiin erilaisia mittauksia, jotka osoittivat, että suorituskyky on hieman keskitasoa parempi. Laitteessa ei ole erillistä näytönohjainta, joten raskasta grafiikkaa sisältävien pelien pelaamisesta ei kannata haaveilla. Sen sijaan Ryzen-suoritin on tehokkaampi kuin kolmella neljäsosalla kilpailijoista, ja vain harvat tulevat pettymään nopeuteen, jolla kannettava pyörittää Windowsia.

Näppäimistö on erinomainen. Taustavalaistuissa näppäimissä on suuret ja selkeät kirjaimet, ja Enter-näppäintä korostaa reunoja kiertävä keltainen viiva.

Windowsiin kirjautuminen tapahtuu sekunnin murto-osassa kosketuslevyn oikeassa yläkulmassa olevan sormenjälkilukijan avulla.

VivoBook S14 on melko ohut ja kevyt kannettava, joten sitä on helppo kuljettaa mukana. Laite on myös mukavan hiljainen, minkä vuoksi sitä voi käyttää missä tahansa, ilman että se häiritsee itseä tai lähellä olevia ihmisiä.

Kannettavassa olisi saanut olla usb-c-liitäntä Asuksen oman virtaliittimen sijasta. Usb-c-liitäntä on yleisesti käytössä, jolloin olisi helppo lainata kaveri virtalähdettä, jos oma on unohtunut kotiin. Lisäksi usb-liitäntä löytyy usein kannettavan kummaltakin sivulta, mikä on kätevää, jos kannettavaa käytetään erilaisissa ympäristöissä.

VivoBook S14:ssä ei ole kosketusnäyttöä, mutta näytössä on kirkas full hd -tarkkuuden kuva. Äänijärjestelmästä vastaa kaiuttimistaan tunnettu Harman Kardon. Ääni kuulostaa hyvältä, mutta ei nouse kovinkaan paljon kannettavien tietokoneiden keskiverron äänielämyksen yläpuolelle.


+ Hyvä suorituskyky

+ Kevyt

– Ei erillistä näytönohjainta

Lisätietoja saa valmistajan sivuilta.

 

Conclusion

Asus VivoBook S14:n suorituskyky ja hinta ovat hyvässä tasapainossa. Ohutta ja kevyttä kannettavaa on lisäksi helppo kuljettaa mukana.

Ominaisuudet

Merkki
Asus
Tyyppi
Kannettava tietokone
Suoritin
AMD Ryzen R7-4700/BGA, 2.0 GHz
Näytönohjain
AMD Radeon Graphics
Muisti
16 Gt
Tallennustila
512 Gt ssd
Näytön koko
14"
Näytön tarkkuus
1920 x 1080p
Usb-portit
2 x usb 2.0, 1 x usb 3.1, 1 x usb-c 3.1
Liitännät
Hdmi, kuulokeliitäntä, microSD-kortinlukija
Verkko
Wi-Fi 6
Mitat
32,49 x 21,35 x 1,59 cm
Paino
1,33 kg
Käyttöjärjestelmä
Windows 10 Home, 64-bit
CPU Mark
14455
2D Mark
551
3D Mark
2131
Memory Mark
2673
Disk Mark
10820
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
4171