Asuksen kannettavassa on viisi värivaihtoehtoa.

Asus Vivobook S15 – S530U

Hyvä ja värikäs kannettava päivittäiseen käyttöön.

tekijä #Tietokone #ASUS
8.1

Asus on valinnut tavallista rohkeammat värisävyt Vivobook S15 -kannettavalleen. Tarjolla on viisi erilaista värivaihtoehtoa, joista varsinkin vihreä näyttää piristävän erilaiselta. Uuden Vivobook-kannettavan käyttäjällä onkin nyt mahdollisuus sovittaa kannettavan tietokoneen väri omaan vaatetukseensa.

Vivobook S15 on miellyttävä tuttavuus myös silloin kun mennään ulkokuoresta laitteen ominaisuuksiin. Asuksen kannettava ei kuulu kaikkein nopeimpien joukkoon, mutta tarjoaa silti hintaluokassaan varsin tehokkaan suorittimen ja ssd-aseman. Päivittäiset tehtävät, kuten toimisto-ohjelmien käyttö ja nettisivujen katselu, hoituvat nopeasti ja kitkattomasti.

On hienoa, että näppäimistöön on saatu mahdutettua myös numeronäppäimistö. Numeronäppäimet ovat kuitenkin tavallista kapeammat, joten niitä on vaikea käyttää katsomatta koko ajan sormiin. Ratkaisu on erikoinen, sillä näppäimistön kummallakin sivulla on parin senttimetrin verran tyhjää tilaa.

Vivobook S15:ssä on hyvä hiiren ohjauslevy. Se tunnistaa pienimmänkin kosketuksen, kuten myös useamman sormen samanaikaisen kosketuksen. Ohjauslevyn oikeassa yläkulmassa on sormenjälkilukija, joka rekisteröi sormenjäljen nopeasti ja tekee vain harvoin virheitä.

Kannettavan kyljissä on hyvät liitäntämahdollisuudet, muun muassa täysikokoinen hdmi-liitäntä ja microsd-kortinlukija. Tavallisten usb-porttien lisäksi laitteessa on myös yksi usb-c-portti. Usb-c on nykyään jo yleinen standardi, ja on jokseenkin erikoista, ettei kannettavassa ole usb-c-johtoa virransaantia varten. Vivobookissa on Asuksen oma virtajohto, eikä kannettavaa tietokonetta voi käyttää muilla virtajohdoilla.

Vivobookin runko ei ole kaikkein vankimmasta päästä, mutta se ei kuitenkaan anna periksi väännettäessä. Näppärä ratkaisu on sarana, joka kannettavan avaamisen jälkeen pitää näytön paikallaan eri asennoissa ja nostaa näppäimistön 3,5 asteen kulmaan. Se helpottaa laitteella kirjoittamista ja parantaa jäähdytystä, jolloin tuulettimet eivät joudu turhaan ylitöihin. Tuulettimet meluavat vain hieman, kun Vivobookia kuormitetaan raskailla tehtävillä.


+ Hyvä suorituskyky hintaan nähden
+ Hiljainen
– Kapea numeronäppäimistö


Lisätietoja laitteesta saa valmistajan sivuilta.

Arvio

Asus Vivobook S15 on tehokas ja hyvillä liitännöillä varustettu kannettava tietokone yleiskäyttöön. Laitteessa on lisäksi piristävät värivaihtoehdot.

Ominaisuudet

Merkki
ASUS
Tyyppi
Kannettava tietokone
Suoritin
Intel Core i5-8250U/BQA
Näytönohjain
Nvidia GeForce MX150, 2 Gt
Muisti
8 Gt
Tallennustila
256 Gt ssd
Näytön koko
15,6 "
Näytön tarkkuus
1920 x 1080 px
Usb-portit
1 x usb-c 3.1, 1 x usb 3.0, 2 x usb 2.0
Liitännät
Hdmi, microsd-kortinlukija
Verkko
Wlan 802.11ac
Mitat
36 x 24 x 1,8 cm
Paino
1,7 kg
Kosketusnäyttö
Ei
Käyttöjärjestelmä
Windows 10 Home
CPU Mark
8425
2D Mark
640
3D Mark
2014
Memory Mark
1988
Disk Mark
4759
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
3572,8